Zonder je ogen op steeltjes de hele omgeving in de gaten houden als je wandelt met je hond. Zodat jij die andere hond of persoon eerder ziet dan jouw hond. Zorgeloos op straat lopen, zonder bang te zijn dat jouw hond schade aanricht. Leer en oefen wat je kunt doen om weer ontspannen te kunnen genieten met je hond.

Een niet-uitvallende hond in 10 stappen
Probleemloos wandelen zonder stress

Ben jij de eigenaar die...

 • op ziet tegen wandelen met haar hond, omdat daar veel stress bij komt kijken?
 • al van alles geprobeerd heeft om het uitvallen te stoppen?
 • soms tot wanhoop gedreven wordt door het uitvallen van haar hond?
 • geen idee heeft wat ze nog kan doen om het te veranderen?
 • bang is dat haar hond schade aanricht aan een andere hond of persoon?

Veel hondeneigenaren vinden het moeilijk om hun uitvallende hond goed te begeleiden.
Ze weten niet waarom hun hond doet wat hij doet, snappen niet waarom hij niet stopt met uitvallen en hoe ze dit moeten veranderen. Hierdoor zijn wandelingen niet (meer) leuk, ze zijn bang dat hun hond schade veroorzaakt en schamen zich voor het gedrag van hun hond.

Daar kun je verandering in brengen:

Ook jij kunt leren hoe jij jouw hond zodanig kunt begeleiden dat hij niet met uitvallen hoeft te reageren.
Dat hij een andere keuze heeft dan te grommen, blaffen en trekken aan de lijn op het moment dat hij zich bedreigd voelt of boos of gefrustreerd is. Zodat je niet alleen zijn gedrag verandert, maar ook hoe hij zich voelt. Met als resultaat dat jullie sámen stressvrij kunnen wandelen en van elkaar kunnen genieten.

Tijdens dit programma krijg je in 10 stappen aangereikt wat je nodig hebt om die verandering tot stand te brengen...

Je krijgt alle kennis en inzicht die je nodig hebt om jouw hond te helpen. Je leert alles over waarom je hond uitvalt en de rol van stress. Je leert hoe je om moet gaan met situaties waarin het mis gaat en wat je kunt doen om dat te voorkomen. Hoe moet je omgaan met de lijn en je begrijpt hoe en waarom je moet trainen.

In dit programma van 10 weken (want er bestaat geen "quick-fix"..) leer je vanachter jouw computer alles wat je moet weten over het uitvallen van jouw hond en hoe je dat kunt veranderen. Je krijgt elke week een les bestaande uit minimaal één, soms meerdere videos  waar je mee aan de slag gaat. Een aantal lessen geeft je vooral kennis, maar in een heleboel van de lessen wordt ook gelijk de vertaling gemaakt naar de praktijk zodat je daar met jouw hond gelijk mee aan de slag kunt.

Alle facetten en vaardigheden - die je nodig hebt om de emotie en daarmee het gedrag van jouw hond te veranderen - worden je bijgebracht, via de  zeer succesvolle én hondvriendelijke Behaviour Adjustment Training-methode.

Je leert hoe je met de lijn moet omgaan, om de kans op uitvallen te verminderen maar ook om adequaat in te grijpen mocht dat nodig zijn en hoe je moeilijke situaties met specifieke oefeningen zoveel mogelijk kunt voorkomen.

Behalve 15 video's krijg je nog meer:

 • Opdrachten

  Om de leerstof écht te laten beklijven, krijg je opdrachten om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

 • Downloads

  Bij diverse lessen krijg je een samenvatting van de besproken stof.

Voor wie is dit programma?

 • Voor eigenaren met een hond die uitvalt naar onbekende honden, mensen of voorwerpen
 • Voor eigenaren die willen verdiepen in hun hond om het uitvallen te stoppen
 • Voor eigenaren die weten dat er geen "quick fix" bestaat en alleen hard werken dit gaat veranderen.
 • Voor eigenaren die overwegen een cursus te doen om het uitvallen te stoppen, maar de afstand voor een wekelijkse bijeenkomst te groot is.
 • Voor eigenaren voor wie het om welke reden dan ook prettig is om de benodigde kennis via de computer tot zich te nemen.

Waarom werk ik op deze manier?

De meeste hondenprofessionals zullen je vertellen dat je vooral in de praktijk moet trainen  om op jou te letten als hij dreigt uit te vallen.

Dat is een hele goede optie, maar...

Om het gedrag van jouw hond te veranderen, is het belangrijk dat je begrijpt wat hem drijft. Waarom hij uitvalt. Welke emotie ervoor zorgt dat hij doet wat hij doet. Want pas dan, heb je een compleet beeld en kun je hem beter helpen om dat te veranderen. Dan kun je op tijd ingrijpen en hem goed begeleiden.
In dit traject leer je dat het niet alleen maar draait om hoe jouw hond is in aanwezigheid met een prikkel. Je gaat ook inzien hoe zijn leefomstandigheden, wat jij met hem doet, hoe jij met hem traint en omgaat en hoe je zelf reageert op het uitvallen hem beïnvloedt in zijn uitvalgedrag.

Behalve dat je theoretische kennis nodig hebt, zul je inderdaad ook in de praktijk moeten trainen. Want zonder oefenen met je hond, verandert er vanzelfsprekend heel erg weinig! In de video's leer je hoe je door middel van de zeer succesvolle en hondvriendelijke Behavior Adjustment Training zelf aan de slag kunt gaan met de training.

Zodat jouw hond  anders tegen een onbekende hond of persoon aan gaat kijken. Waardoor hij zich niet meer bedreigd voelt door die andere hond, maar er neutraal tegenover staat. Of misschien zelfs wel die andere hond/persoon leuk gaat vinden.

De noodzaak om uit te vallen verdwijnt daarmee. Want waarom zou jouw hond uitvallen als zijn negatieve emotie verdwenen is?

 

Wat anderen zeggen...

Jet Poels Jet Poels, Pim

"Dankzij de training met Monique is mijn reactieve herderkruising Pim veel meer ontspannen en sociaal, zowel met andere honden als met mensen. Pim heeft geleerd dat hij in een situatie die hij spannend vindt ook een andere keuze heeft dan uitvallen en hij kiest er nu meestal voor om geen agressie in te zetten. Pim's algemene welzijn is hierdoor enorm gestegen en ons beider stressniveau tijdens wandelingen sterk gedaald. Deze training is voor zowel de reactieve hond als de begeleider onmisbaar."

Rian Karageorgos Rian Karageorgos, Asha

"Tijdens de training leer je onder begeleiding te kijken naar de lichaamstaal en het gedrag van je hond en wat de afstand is die hij of zij nodig heeft om ontspannen te kunnen zijn. We kregen handvatten om onze hond te begeleiden in het maken van de goede keuzes (afstand vergroten, gapen, uitschudden, snuffelen etc). Hoewel wij er, voor ons en voor Asha, nog steeds voor kiezen om veel prikkelvrij te wandelen, zien we dat Asha elke dag betere keuzes maakt, die wij ook begrijpen en respecteren. Dat zorgt ervoor dat Asha ons steeds meer vertrouwt en ons nu ook makkelijker durft te volgen omdat ze weet dat we haar niet (meer) dwingen dichter naar de spannende dingen te gaan. Ze kan nu (op afstand) honden (of andere "spannende" dingen) zien en er zelf voor kiezen om de andere kant op te gaan. Zo mooi om te zien! De begeleiding is voor ons onmisbaar geweest, het heeft ervoor gezorgd dat we ons veel beter in Asha kunnen verplaatsen. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet, nu we merken dat we op het goede spoor zitten!"

Ik ben zelf ervaringsdeskundige

Om diverse redenen heb ik enkele honden gehad die gromden en blaften als ze andere honden zagen.

Tot twee jaar geleden reageerde ik zoals ik geleerd had tijdens mijn opleiding tot gedragstherapeut.
Ik volgde mijn eigen advies aan mijn klanten op.

Maar ik merkte dat dat vaak maar in beperkte mate een oplossing was.

Als de andere hond te dichtbij kwam, als we werden "overvallen" door een hond die de hoek om kwam of als ik geen snoepjes bij me had, had ik nog steeds een uitvallend "monster" aan de lijn waar ik me serieus voor schaamde.
Wandelen was niet leuk meer.
De stress vloog me naar de keel als ik in de verte een andere hond zag.

Totdat ik leerde hoe het anders kan.
Deze methode verandert de emotie van de hond, waardoor het gedrag voor een heel groot deel "vanzelf" mee komt.
Dat vanzelf is natuurlijk relatief, want je moet er wel voor trainen maar hoe je dat moet doen leer je in deze cursus. Je komt tot de kern van het probleem en je gaat dus verder dan alleen symptoombestrijding.

Inmiddels heb ik ruime praktijkervaring. Ik heb een kleine 200 hondeneigenaren met hun uitvallende hond geholpen om de emotie en daarmee het gedrag van hun hond te veranderen.

Wil je dat ook veranderen?
Grijp dan deze kans!

Dit is geen programma waarbij ...

Je met een uurtje per week trainen het gedrag van jouw hond gaat veranderen. Je zult intensief met je hond aan de slag moeten.

Je confrontaties moet aangaan met prikkels die je hond moeilijk vindt. Voordat een hond uitvalt, geeft hij subtiele, kleine signalen af. Het is belangrijk dat je die signalen gaat leren herkennen en dat je daar op kunt reageren. Dat is de eerste stap naar een verandering in emotie en gedrag.

Jouw hond gecorrigeerd wordt voor zijn gedrag.
Hij valt uit vanwege een negatieve emotie. Daarvoor je hond straffen, heeft geen enkele zin en is bovendien niet de manier waarop je in mijn visie met je hond moet omgaan. Je leert een hondvriendelijke en zeer succesvolle methode, waarbij correcties juist worden vermeden.

Je je kennis en kunde als instructeur of gedragstherapeut bijschaaft.
Dit traject is bedoeld en bestemd voor eigenaren van een uitvallende hond. Niet als (bijscholings)cursus voor instructeurs of gedragstherapeuten. Als je instructeur of GT-er bent mét een uitvallende hond, die je wilt helpen, ben je vanzelfsprekend welkom. Maar dan als eigenaar, niet als professional.

 

Op welke vragen krijg je o.m. antwoord?

 • Waarom valt jouw hond uit?
 • Welke factoren spelen een belangrijke rol bij het uitvallen?
 • Wat is het effect van dagelijkse situaties op het uitvalgedrag?
 • Wat kun je doen om confrontaties te voorkomen?
 • Wat is het effect van stress en hoe kun je dat verminderen?
 • In welke mate spelen medische oorzaken een rol?
 • Hoe beïnvloedt de lijn het gedrag?
 • Hoe moet je met de lijn omgaan tijdens de training en wandelingen?
 • Wat is de BAT-methode en hoe pas je die toe in de praktijk?
 • Hoe kun je gebruik maken van wandelingen om stress te verminderen?
 • Welke middelen kun je ter ondersteuning van stressvermindering inzetten?
 • Aan welke signalen herken je dat je hond gaat uitvallen?
 • Hoe kun je hersenwerk inzetten voor uitvallende honden?

Heb je nog meer vragen? 
Of staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?
Dan hoor ik dat graag! Mail dan naar info@moniquebladder.nl

Begin NU met het helpen van jouw hond. Zodat jullie weer samen kunnen genieten.
Je investering is 197 euro bij betaling in één keer.
Of 57 euro in 4 termijnen van 4 weken.
Druk op de knop hiernaast, die je direct toegang geeft tot het programma.