BEGELEIDINGS
TRAJECT

Uitvallen op straat naar honden en/of mensen

Wil jij (weer) een fijne wandeling?


Zie je er soms tegenop om je hond uit te laten? 
Omdat hij blaft, gromt, aan de lijn trekt (of erger) als jullie een andere hond of een persoon tegenkomen? 

Én... wil je er tijd en energie in steken om je hond meer ontspannen te laten zijn? 

Dan kan ik je in dit 12 weken durende traject helpen om het leven van jouw hond (en daarmee ook dat van jou) weer een stuk prettiger te maken!

Persoonlijke begeleiding

Gedurende dit traject begeleid ik je persoonlijk. We hebben twee keer een gesprek; één aan het begin van het traject, het tweede in het midden of aan het eind. Ik bekijk elke week je 'huiswerk' en beantwoord je vragen

Leer alles over uitvallen

Om je hond goed te kunnen helpen, moet je meer weten over uitvalgedrag in het algemeen. Wat is het, hoe kan het ontstaan en hoe leert een hond? Want die kennis heb je nodig om je hond goed te begeleiden. 

Als het jou uitkomt..

Alles kennis en informatie vergaar je met behulp van lessen via de computer (tablet/smartphone). Je bepaalt dus zelf op welk tijdstip van de dag je de cursus volgt. Elke week krijg je als stok achter de deur 'huiswerk' met lessen en oefeningen. 

Hoe gaat het in zijn werk?  

 • Je maakt met mij een afspraak voor een digitaal vraaggesprek (via Zoom/Skype/FB Messenger)
 • Voor dit gesprek vul je een uitgebreide vragenlijst in en maak je video's van het gedrag van je hond. Niet alleen als hij op straat loopt, maar ook in andere situaties. Die stuur je naar me op, zodat ik een goed beeld krijg van je hond
 • Tijdens het uur durende vraaggesprek verzamel ik informatie, die me helpt om jullie te begeleiden. 
 • Aan de hand van dit vraaggesprek krijg je al eerste tips en adviezen om gelijk mee aan de slag te gaan
 • Je krijgt toegang tot de online cursus. Week na week krijg je van mij 'huiswerk' welke lessen je moet bekijken en welke oefeningen je moet doen om resultaat te behalen.
 • Elke week vul je een formulier in waarin we je voortgang bijhouden. Aan de hand van dat formulier beantwoord ik je vragen, deel je je video's van oefeningen met me en geef ik aanwijzingen voor de volgende week
 • Er is nog een tweede gesprek van een half uur. Afhankelijk van wat je zelf prettig vindt, doen we dit halverwege het traject of aan het einde
 • Na het traject van 12 weken, heb je nog een jaar lang toegang tot de online cursus. Dus ook ná de 12 weken, kun je zelf nog doorgaan met de training!
 • Als je wilt, kun je na 12 weken de begeleiding voortzetten in groepsverband. In een digitaal klaslokaal werk je met mede-cursisten aan het gedrag van je hond. Je kunt kiezen voor verlenging van een maand, drie maanden of een half jaar. 
Anja, deelnemer begeleidingstraject Uitvallen

Ik had 2 gevallen deze week waar ik (aangelijnde) honden tegen kwam en ik niet echt kon uitwijken - de oefening Snuffel werkte heel goed als noodoplossing en Pecas viel niet uit.

Ik merk dat ik nu zo veel meer ontspannen loop met Pecas - omdat ik het gevoel heb dat ik met deze situaties kan omgaan. Wat een opluchting, en ik merk ook nu pas hoe bang ik vroeger tijdens onze wandelingen was!

Laura, deelnemer begeleidingstraject Angst

Monique is een hele fijne therapeut die vanuit diverse invalshoeken kan meedenken met het begeleiden van je hond. Ze heeft een open en eerlijke manier van communiceren waarbij ze goed rekening houdt met de gedachtes en gevoelens van het baasje. Hierdoor voel ik me vrij om alles eerlijk met haar te delen zonder dat ik een oordeel krijg.

Samen hebben we al veel stappen met mijn angstige hond bereikt waardoor de angst en de daarbij behorende stress al goed gezakt is.

Het online traject vond ik erg prettig en ze ziet meer dan je verwacht van de filmpjes die je maakt. Wekelijks krijg je je feedback op maat en hier mag je vragen over stellen als je iets niet snapt. Hierdoor voelt de begeleiding niet heel erg op afstand, maar voelt het alsof je het samen doet. 

Veelgestelde vragen:

Begeleidingstraject

€ 797

Uitvallen naar honden en/of mensen op straat

 • Vraaggesprek van een uur en een vervolggesprek van een half uur
 • Deskundige analyse van wat er met jouw hond aan de hand is én wat je er aan kunt doen
 • Twaalf weken lang 'huiswerk' in de  online cursus met zo'n 50 video's, met theorie én praktijk
 • Oefeningen en stappenplannen waarmee je praktisch aan de slag kunt
 • Jaar lang toegang tot de online cursus
 • Stel al je vragen en vraag aan adviezen, zodat je professioneel begeleid wordt door mij
IK GA AAN DE SLAG