Advies en training op maat om jouw hond te stoppen met uitvallen

Zorgeloos genieten met en van je hond. Ontspannen wandelen, niet bang zijn dat hij schade aanricht. Visite krijgen zonder stress. Omdat je jouw hond begrijpt en weet waarom hij doet wat hij doet. Zodat jij adequaat kunt reageren, je hond kunt helpen en jullie samen weer plezier hebben.

Ben jij de eigenaar die...

 • niet meer met plezier haar hond uitlaat omdat hij uitvalt naar honden of mensen?
 • geen idee heeft wat ze kan doen om haar hond te helpen?
 • graag adviezen wil die gericht zijn op haar situatie en omstandigheden?
 • zich zorgen maakt om hoe haar hond zich voelt?
 • haar hond de moeite waard vindt om in te investeren?
 • onder deskundige begeleiding in de praktijk wil trainen?

Veel hondeneigenaren weten niet hoe ze hun hond die uitvalt moeten begeleiden.
Hierdoor genieten ze niet meer van hun hond. Of ze realiseren zich dat het welzijn van de hond aangetast. In plaats van een zorgeloze vriend voor het leven, hebben ze stress van en om hun hond.

Maar dat hoeft niet zo te blijven:

Ook jij kunt jouw hond begeleiden zodat hij minder uitvalt. Zodat jullie weer moeiteloos andere honden kunnen passeren of visite kunnen ontvangen.Met als resultaat dat jullie sámen nog fijner allerlei leuke activiteiten kunnen ondernemen.

In dit unieke traject leer je wat je moet doen om die verandering in te zetten...

In dit traject combineer je de voordelen van een "ouderwets" een-op-een consult en trainingssessies met de voordelen van het "nieuwerwetse" online leren. Na het invullen van een vragenlijst, volgt er een persoonlijk gesprek. Je krijgt daarna een deskundige analyse van het probleem de adviezen om jouw hond weer op het juiste spoor te krijgen. Deze tips zijn volledig toegespitst op jouw situatie en omstandigheden en specifiek gericht op jouw hond. Want algemene adviezen zijn leuk, maar geen enkele hond is hetzelfde.

Daarnaast moet iedere eigenaar die zijn uitvallende hond wil helpen, beschikken over bepaalde kennis en kunde. Die kennis en kunde heb ik verpakt in meer dan 15 video's, waarin je meer inzicht krijgt in je hond en aan de hand van de video's een aantal vaardigheden leert in wat je moet doen als je toch in een moeilijke situatie terecht komt.

Daarnaast krijg je twee trainingssessies om dat wat je geleerd hebt aan de hand van de video's onder begeleiding in de praktijk te brengen.

Monique heeft ons fantastisch geholpen met onze volledig overprikkelde mechelse herder. Dankzij haar behandelplan is onze hond tot rust gekomen. En dankzij alle adviezen die ze ook lang na het consult is blijven geven, hebben we activiteiten en sport ook weer langzaam op kunnen bouwen, op een manier die goed bij onze hond past.

Karin en hun overprikkelde hond

Het consult was informatief en verhelderend! En ook niet onbelangrijk: een zeer breed assortiment aan adviezen gekregen, die elkaar kunnen versterken en ondersteunen. Wat ik ook als erg prettig heb ervaren is dat Monique niet alleen oog heeft voor hondvriendelijke oplossingen en benadering jegens de hond, maar ook uiterst respectvol (en zonder oordeel!) met mensen omgaat! Je kwetsbaar opstellen en toegeven dat je er zelf niet helemaal uitkomt, vind ik best moeilijk, maar Monique stelde me meteen op mijn gemak. Met deze ervaring, analyse, adviezen en nazorg, weet ik zeker dat we er gaan komen. Ik heb er weer alle vertrouwen in! 🙂

Rachel over haar twee uitvallende honden

Maar je krijgt nog meer:

 • Trainingsplan

  In een plan krijg je een samenvatting van de factoren die het gedrag van jouw hond veroorzaken en in stand houden én uitgewerkte tips, adviezen en oefeningen hoe je dit kunt veranderen. Aangepast aan jullie omstandigheden.

 • Nazorg

  Als je vragen hebt over het plan of de training die daarin beschreven staat, kun je die vanzelfsprekend altijd stellen. Tot een half jaar na het consult kun je per mail of telefonisch overleggen over hoe het gaat.

 • Korting

  Je krijgt korting op lezingen, workshops en cursussen van mij (als die door mijzelf georganiseerd worden), zodat je continu op de hoogte kunt blijven van de laatste kennis en inzichten over hondengedrag.

 • Dominantie

  In deze vier video’s ter waarde van 24 euro leg ik je uit waarom dominantie zoals het werd toegepast binnen hondentraining en -opvoeding een achterhaald concept is. Maar ook wat dan het alternatief is om met je hond om te gaan.

Voor wie is dit 1-op-1 advies?

 • Voor eigenaren die een hond hebben die uitvalt naar andere honden of mensen
 • Voor eigenaren die tijd en energie willen steken in een verandering
 • Voor eigenaren die weten dat er geen "quick fix" bestaat
 • Voor eigenaren die hun verantwoordelijkheid willen nemen
 • Voor eigenaren die willen investeren in het welzijn van hun hond
 • Voor eigenaren die zich ergeren aan het gedrag van hun hond
 • Voor eigenaren die zich schamen voor het gedrag van hun hond
 • Voor eigenaren die stress hebben van wat hun hond doet
 • Voor eigenaren die willen voorkomen dat hun hond (meer) schade aanricht
 • Voor eigenaren die onder begeleiding willen trainen

Ik weet waar ik het over heb...

Ooit ben ik de opleiding tot gedragstherapeut gaan volgen omdat ik zelf een hond had met een probleem. Het was in de tijd dat er nog veel minder onderzoek gedaan was naar hondengedrag en het viel dan ook niet mee om een goed en deskundig advies te krijgen waar ik mijn hond mee kon helpen.

Inmiddels is dat anders. Een gedragstherapeut voor honden is nu gelukkig een stuk gemakkelijker te vinden. Probleem is wel dat het niet een erkend beroep is, waardoor iedereen zich deskundig mag noemen.

Na mijn opleiding in 2003, ben ik een postgraduaat-opleiding Toegepast Diergedrag gaan volgen. Een studie van 2 jaar die zich baseert op de meest recente wetenschappelijke onderzoeken. Na het afronden van die opleiding in 2012, volg ik continu na- en bijscholingen om op de hoogte te blijven.

In de afgelopen jaren heb ik honderden eigenaren en hun honden geholpen. Ik ben aangesloten bij de branchevereniging Alpha en geaccrediteerd door Certipet. Daardoor worden mijn adviezen vergoed door ziektekostenverzekeraars voor dieren (bij het juiste pakket).

Ik geef lezingen door het heel Nederland en België aan eigenaren, maar ook aan collega-professionals zoals O&O, DogTrac en voor de Diergeneeskundige Studenten Kring. Samen met collega Erica Bokelmann en een team van docenten leid ik hondenschool-instructeurs op bij Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum.

Dit is geen advies ...

Waarbij je zelf achterover kunt leunen. Ik ben niet degene die het probleem uiteindelijk oplost. Dat ben je zelf; jij moet - na de twee begeleide praktijksessies - zelf verder trainen met je hond aan de hand van het advies dat en de tips die je van mij op papier en in de praktijk gekregen hebt. Wel zal ik al jouw vragen beantwoorden en samen met jou zoeken naar de beste weg om de verandering in te zetten.

Waarbij ik met een toverstokje zwaai en het probleem is voorbij. Er bestaat geen "quick fix". Gedrag veranderen kost tijd en energie. Het resultaat is afhankelijk van jouw kennis en inzet. De kennis lever ik je aan en ik zal je motiveren om door te gaan. Maar de inzet moet van jou komen.

Dat is gebaseerd op pijn, schrik of intimidatie. Mijn adviezen gaan uit van de recente wetenschappelijke inzichten, waaruit blijkt dat je gedrag het beste kunt veranderen door middel van management en bekrachtigen van gedrag dat je graag wilt zien. Dat betekent overigens niet dat ik geen grenzen stel aan wat je hond doet. Dat is soms gewoon nodig. Maar dat hoef je niet te doen door je hond te intimideren, te laten schrikken of zelfs pijn te doen.

Op welke vragen krijg je o.m. antwoord?

 • Hoe komt het dat jouw hond zo doet?
 • Waardoor blijft hij dit doen?
 • Wat kun je doen om dit te veranderen?
 • Wat kun je doen om te voorkomen dat het probleem nog groter wordt?
 • Hoe gaat een trainingsessie?
 • Hoe kan ik zelf een trainingsessie organiseren?

Heb je nog meer vragen? 
Of staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?
Dan hoor ik dat graag! Mail dan naar info@moniquebladder.nl

Interesse? Klik dan op de knop hiernaast:

Samenvattend krijg je in dit traject:
- een gesprek waarin jullie situatie wordt geanalyseerd en op basis daarvan worden geadviseerd, een samenvatting met tips en adviezen en gelegenheid tot vragen stellen per mail of in het telefonisch spreekuur t.w.v. 247 euro
- meer dan 15 video's waarin je alle benodigde kennis opdoet om je hond beter te begrijpen, zodat je hem beter kunt helpen t.w.v. 197 euro
- Twee individuele BAT-trainingssessies t.w.v. 60 euro

Als je een afspraak maakt voor dit pakket, betaal je niet de echte waarde van
€ 504,-
maar slechts € 347,-

Ziektekostenverzekeraars vergoeden dit advies bij het juiste pakket.