Over het boek

Voor veel mensen nemen honden een belangrijke plaats in in het dagelijks leven. Het samenleven met een hond gaat niet altijd vlekkeloos. Met de toename van mensen, honden, andere dieren, verkeer en allerlei andere factoren is het voor veel honden best lastig om zich aan te passen aan onze dagelijkse leefwereld.
Angst is niet zelden een (groot) onderdeel van het leven van onze honden.

Als gedragstherapeuten zien we deze honden vaak in de praktijk. Samen met hun - vaak terecht bezorgde - begeleiders. Op zoek naar een oplossing voor niet alleen wat de hond doet. Maar vooral ook op zoek naar hoe je een hond kunt helpen om minder bang te zijn. In het algemeen of in hele specifieke situaties. Want de meeste begeleiders willen hun bange hond vooral helpen op de momenten dat het moeilijk is voor de hond.

Om goed te kunnen helpen, is het handig om meer te weten over angst. Wat is het, wat doet het en wat kun je er aan doen? Als de angst er al is, maar ook hoe kun je angst voorkomen. Om die vragen (en meer) te beantwoorden, hebben we dit boek geschreven.

In dit boek vind je de eerste handreikingen voor wat je wel of beter niet kunt doen als je hond bang is. Aan de hand van een aantal oefeningen en checklisten achterin het boek, kun je daar zelf al mee aan de slag. Ook lees je in dit boek tips om te voorkomen dat je hond bang wordt. Te beginnen bij de keuze van het ras en de fokker tot aan wat je concreet in bepaalde situaties kunt doen om ervoor te zorgen dat angst geen onderdeel wordt van het dagelijks leven van je hond. Aan de hand van voorbeelden uit onze dagelijkse praktijk, nemen we je mee in de stappen die je kunt doorlopen om je hond te helpen. Zodat het leven voor hem (en voor jou) weer een stukje prettiger wordt!

Over de auteurs

Help je hond bij angst is geschreven door gedragstherapeuten Monique Bladder en Erica Bokelmann. In dit boek bespreken ze aan de hand van hun theoretische kennis in combinatie met hun ruime praktijkervaring hoe je om kunt gaan met een hond die angstig is. Ze vinden het belangrijk dat je met deze theoretische kennis zelf een mening gaat vormen: “Wij zeggen niet hoe het moet maar geven je vooral alle argumenten waarom je het op een bepaalde (andere) manier kunt doen.”

Beiden zijn toonaangevende gedragsexperts in de hondenwereld als het gaat over probleemgedrag. Samen leiden zij hondenschool-instructeurs en gedragstherapeuten op binnen de organisatie Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum. Dit doen zij met de middels methodes en visies waarin alles is gebaseerd op moderne wetenschappelijke inzichten en vrij van pijn, angst of intimidatie.

Over de illustraties en foto's: 

Het boek is rijk geïllustreerd. Anoula Voerman van Jaggies's pawprint verzorgde de foto's. Liselot Boersma van Hondenlot maakte toepasselijke cartoons, waarbij onze eigen honden Griffin, Hailey en Phlox ook nog een rol in mochten spelen.

De foto's en de cartoons zorgen voor een nog duidelijker beeld als het gaat om honden, hun gedrag en hoe ze hun emoties (zoals angst) laten zien.

Details en kosten

Help je hond bij angst kost € 31,95
Het is 224 pagina's dik en heeft een hardcover.

De verzendkosten (binnen NL) zijn € 4,70
Verzending naar België is € 10,60. Klik hier voor verzending naar België
Mail voor verzending naar andere landen dan België

Ja, ik bestel het boek!