Over het boek

Je hond zou je beste vriend moeten zijn waar je veel plezier aan beleeft. Maar wat als dat niet zo is? Wat als je hond dingen doet die je vervelend vindt, schadelijk kunnen zijn voor zijn omgeving of je veel zorgen baart omdat je ziet dat hij ongelukkig is?

In dit boek leer je waarom jouw hond doet wat hij doet. Want door hem te begrijpen, ben je ook beter in staat om hem (en daarmee jezelf) te helpen. Aan de hand van voorbeelden van honden met ongewenst gedrag en handige checklists, krijg je handreikingen die je in de praktijk kunt brengen met je eigen hond. Gebaseerd op moderne en wetenschappelijk onderbouwde inzichten met betrekking tot hondengedrag  en -training.

In Nederland leven 2,2 miljoen honden. Een aanzienlijk deel van deze honden doet dingen die voor een eigenaar en/of zijn omgeving lastig of zelfs gevaarlijk zijn. In dit “zelfhulpboek voor hondenbegeleiders” wordt de basis gelegd om eigenaren en hun honden de eerste stappen te laten zetten om deze problemen op te lossen. Er wordt een reeks aan problemen besproken, waarbij praktische tips en adviezen verstrekt worden. Aan de hand van handige checklists kunnen eigenaren zien of ze op de goede weg zitten.

Over de auteur

Monique Bladder is hondengedrag-specialist sinds 2003. Ze is veel gevraagd spreker op lezingen en helpt jaarlijks tientallen begeleiders, zodat zij weer volop zonder zorgen kunnen genieten van hun hond. Ze is één van de mede-oprichters van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum, dat geaccrediteerde opleidingen tot hondenprofessionals verzorgt.

Uitgangspunt in al haar werk met, voor en over honden, is je je hond kunt op een fijne manier begeleiden. Zónder pijn, schrik, angst of intimidatie van je hond. Oók of misschien juist wel als je een hond hebt die dingen doet die je liever niet ziet.

 

Over de illustraties en foto's: 

Het boek is rijk geïllustreerd. Anoula Voerman van Jaggies's pawprint verzorgde de foto's. Liselot Boersma van Hondenlot maakte toepasselijke cartoons, waarbij onze eigen honden Griffin, Hailey en Phlox ook nog een rol in mochten spelen.

De foto's en de cartoons zorgen voor een nog duidelijker beeld als het gaat om honden, hun gedrag en hoe ze hun emoties (zoals angst) laten zien.

Details en kosten

"Kijk eens naar je hond" kost € 31,95
Het is 224 pagina's dik en heeft een hardcover. Het boek is rijk geïllustreerd met foto's van Anoula Voerman van Jaggie's pawprint

De verzendkosten (binnen NL) zijn € 4,70
Verzending naar België is € 10,60. Klik hier voor verzending naar België
Mail voor verzending naar andere landen dan België

Ja, ik bestel het boek!