Kijk eens naar je hond

Aan de slag met zijn gedrag

Over het boek

Je hond zou je beste vriend moeten zijn waar je veel plezier aan beleeft. Maar wat als dat niet zo is? Wat als je hond dingen doet die je vervelend vindt, schadelijk kunnen zijn voor zijn omgeving of je veel zorgen baart omdat je ziet dat hij ongelukkig is?

In dit boek leer je waarom jouw hond doet wat hij doet. Want door hem te begrijpen, ben je ook beter in staat om hem (en daarmee jezelf) te helpen. Aan de hand van voorbeelden van honden met ongewenst gedrag en handige checklists, krijg je handreikingen die je in de praktijk kunt brengen met je eigen hond. Gebaseerd op moderne en wetenschappelijk onderbouwde inzichten met betrekking tot hondengedrag  en -training.

In Nederland leven 2,2 miljoen honden. Een aanzienlijk deel van deze honden doet dingen die voor een eigenaar en/of zijn omgeving lastig of zelfs gevaarlijk zijn. In dit “zelfhulpboek voor hondenbegeleiders” wordt de basis gelegd om eigenaren en hun honden de eerste stappen te laten zetten om deze problemen op te lossen. Er wordt een reeks aan problemen besproken, waarbij praktische tips en adviezen verstrekt worden. Aan de hand van handige checklists kunnen eigenaren zien of ze op de goede weg zitten.

Over de auteur

Monique Bladder is hondengedrag-specialist sinds 2003. Ze is veel gevraagd spreker op lezingen en helpt jaarlijks tientallen begeleiders, zodat zij weer volop zonder zorgen kunnen genieten van hun hond. Ze is één van de mede-oprichters van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum, dat geaccrediteerde opleidingen tot hondenprofessionals verzorgt.

Uitgangspunt in al haar werk met, voor en over honden, is je je hond kunt op een fijne manier begeleiden. Zónder pijn, schrik, angst of intimidatie van je hond. Oók of misschien juist wel als je een hond hebt die dingen doet die je liever niet ziet.

Monique is te volgen via Facebook, waar ze vaak gratis tips en adviezen geeft in artikelen en video’s. Ook op haar website is veel informatie te vinden. Wil je haar uitnodigen voor een lezing? Neem dan per mail contact met haar op over de mogelijkheden.

Details en kosten

Kijk eens naar je hond. Aan de slag met zijn gedrag kost € 31,95
Het is 224 pagina's dik en heeft een hardcover.
Het boek is rijk geïllustreerd met foto's van Anoula Voerman van Jaggie's pawprint.

De verzendkosten (binnen NL) zijn € 4,70
Verzending naar België is € 8,70. Klik hierover op de link onder de bestelbutton!
Mail voor verzending naar andere landen dan België

Download HIER een inkijkexemplaar!

Ja, ik wil het boek lezen! Bestel je exemplaar hier