Lesprogramma Help je uitvallende hond

Verminder het uitvallen van je hond naar andere honden en/of mensen op straat door onder mijn begeleiding de juiste maatregelen te nemen en te trainen.

START: OP ELK MOMENT DAT HET JOU UITKOMT! 
(begeleiding gaat in vanaf moment dat je je aanmeldt)

IK WIL METEEN AAN DE SLAG (BRONS) IK WIL METEEN AAN DE SLAG (ZILVER) IK WIL METEEN AAN DE SLAG (GOUD)

Stap voor stap begeleid

Ik neem je in de lessen stap voor stap mee in de maatregelen die je kunt nemen en de training die je kunt doen om het uitvallen van je hond naar andere honden op straat kunt verminderen. Onder mijn begeleiding komen jullie stap voor stap bij jullie einddoel. 

Als het jou uitkomt

De lessen staan 24 uur per dag tot je beschikking. Je kunt dus leren en trainen wanneer het jou uitkomt. Of dat nu 's nachts, 's morgens vroeg of op welk ander moment dan ook is. Je hebt de regie in handen.

Leer van anderen

In het digitale klaslokaal beantwoord ik vragen, aan de hand van video's die cursisten daar delen. Bovendien kun je ervaringen delen met andere eigenaren van hun hond ook uitvalt op straat naar andere honden.  

Je wil weer op een fijne en ontspannen manier kunnen wandelen

Dan is dit programma iets voor jou. Lees hieronder welke varianten je kunt kiezen

Goud

- Begin wanneer jij wilt! 

- 12 weken lang met mij samenwerken, zodat je kunt profiteren van mijn kennis en ervaring (off- én online!)

- Toegang tot alle online lessen, downloads en opdrachten

- Onbeperkt uploaden van video's in het digitale klaslokaal

- Antwoord op al je vragen met betrekking tot het lesprogramma

- Antwoord op al je vragen met betrekking tot het gedrag van je hond

- Onbeperkt toegang tot het digitale klaslokaal, waar je kunt overleggen met andere cursisten van het lesprogramma

- Elke twee weken mag je meedoen aan de live Vraag- & Antwoordsessies

- Jaar lang toegang tot de video's (en downloads) van het lesprogramma

- BONUS: meer dan 35 videolessen om de stress van je hond te verminderen, ter waarde van € 27.- 

Zilver

- Begin wanneer jij wilt! 

- 12 weken lang met mij samenwerken, zodat je kunt profiteren van mijn kennis en ervaring (off- én online!)

- Toegang tot alle online lessen, downloads en opdrachten

- Je mag twee keer een video uploaden over de training van je hond in het digitale klaslokaal waarop je persoonlijke feedback van mij krijgt

- Antwoord op al je vragen met betrekking tot het lesprogramma

- Antwoord op al twee vragen met betrekking tot het gedrag van je hond (a.d.h.v. de geüploade video's)

- Onbeperkt toegang tot het digitale klaslokaal, waar je kunt overleggen met andere cursisten van het lesprogramma

- Elke twee weken mag je meedoen aan de live Vraag- & Antwoordsessies

- Jaar lang toegang tot de video's (en downloads) van het lesprogramma

- BONUS: meer dan 35 videolessen om de stress van je hond te verminderen, ter waarde van € 27.-

Brons

- Begin wanneer jij wilt! 

- Twaalf weken lang meelezen met alle vragen en antwoorden die in het digitale klaslokaal gesteld worden over de inhoud van het lesprogramma. 

- Twaalf weken lang meelezen en meekijken met alle vragen die in het digitale klaslokaal gesteld worden over het uitvallen van honden naar andere honden.

- terugkijken van de Vraag- & Antwoordsessies in het digitale klaslokaal

- Jaar lang toegang tot de video's (en downloads) van het lesprogramma

- BONUS: meer dan 35 videolessen om de stress van je hond te verminderen, ter waarde van € 27.-

- bij deelname Brons zit geen persoonlijke begeleiding van mij

GOUD | € 107

ZILVER | € 67

BRONS | € 47

Ik wil dat mijn hond minder uitvalt naar andere honden en/of mensen op straat!

 

"Ik wilde even mijn grootste dank uitspreken voor de nieuwe inzichten die je mij hebt gegeven door middel van de webinar over uitvallende honden en het online lesprogramma. Ik heb meteen een aantal dingen toegepast, veel deed ik wel uit onderbuikgevoel maar na de theoretische kennis en de bevestiging dat ik op de goeie weg zat ben ik er keihard mee aan de slag gegaan. Toen wij een rustige wandeling wilden maken, stond er plots een loslopende hond voor onze neus. Ik ademde uit, keek naar mijn hond en die keek mij aan (!!!). Hond werd teruggeroepen en zónder uitvallen of gedoe liep mijn hond KEURIG met me mee! Ik was súper trots en ZO blij dat ik eindelijk mijn hond goed begreep en zij nu met zoveel meer vertrouwen haar ontmoetingen in kan gaan. Dus Monique, BEDANKT! Ontzettend bedankt voor het steuntje in onze rug en de inzichten. Wij zitten nu eindelijk op de goeie weg, met een puberende kruising die binnen een paar weken is ontpopt tot precies de hond die ze altijd al wilde zijn."

Anoniem
Deelnemer Help je uitvallende hond

"Dit lesprogramma was precies wat wij nodig hadden. Wij zijn nu 4 weken bezig met de cursus en Torvi is al 2 weken niet meer uitgevallen naar een andere hond. Dat zijn haar eerste weken zonder uitvallen sinds ruim een jaar. Mijn verwachting was dat we wel wat vooruitgang zouden boeken, maar dit resultaat is super! Tijdens dit lesprogramma leerde ik geen trucjes of quick fix. Wel manieren om rekening te houden met de emoties van mijn hond en te werken aan haar gedrag. Van deze lessen heb ik voor de rest van ons (honden)leven profijt. Het volgen van een lesprogramma zou ik zeker aanraden aan alle hondeneigenaren die het leven van hun hond fijner en makkelijker willen maken. Mijn hond zit nu veel beter in haar vel en daarvoor hoefde ik maar 6 weken wat tijd en energie te investeren. Ik ga het klaslokaal en de feedback van Monique zeker missen en wil graag nog eens een lesprogramma volgen. "

Sonja en Torvi
Deelnemer "Help je uitvallende hond"

"Het online lesprogramma van Monique is helder opgezet, informatief en bovenal praktisch. Je merkt aan alles dat Monique enorm veel kennis en ervaring heeft die ze graag en uitgebreid deelt met de deelnemers. Er zijn naast de video’s ook informatie bladen die je kunt downloaden, dat vind ik met name fijn omdat ik dan een print kan maken en daar aantekeningen op kan schrijven. Ik ben het online programma gestart uit interesse omdat ik onze jonge hond zo goed mogelijk wil begeleiden. Hij vindt druk Amsterdam namelijk best spannend en voorkomen is beter dan genezen. Ik ben na de eerste lessen al direct aanpassingen gaan maken in hoe en waar ik Perro uitlaat. Ik let beter op zijn lichaamstaal en (probeer) hem te geven wat hij nodig heeft om in een druk Amsterdam ontspannen te zijn en te blijven. Ik merkte na de eerste paar keer "uitlaten nieuwe stijl” al veranderingen in Perro’s gedrag. Hij, en ik zijn nu rustiger hij blaft minder naar "jan en alleman” en hij wordt mijn inziens ook wat zelfverzekerder. Kortom ook als je hond geen probleem gedrag vertoont en je graag meer wil weten over honden en hun gedrag en hoe jij als begeleider je hond kunt ondersteunen is een online cursusprogramma van Monique een aanrader."

Jeannette en Perro
Deelnemer "Help je uitvallende hond"

"Ik vind het lesprogramma heel uitgebreid en zeker praktisch toepasbaar. Belangrijk vind ik ook dat het wetenschappelijk onderbouwd is, je leert het gedrag van je hond beter begrijpen. En wat de consequenties zijn van je eigen gedrag op je hond. Ik leer ook meer los te laten wat andere mensen vinden, die zich hier niet in verdiept hebben of een hond hebben waar geen issues mee zijn, een soort blokker hondje hebben zeg maar. Online “ontmoet” je zoveel mensen die ook hulp nodig hebben en die tegen dezelfde dingen aanlopen. Je voelt je gesteund en of leert van andere ervaringen. Ik kijk ook regelmatig lessen terug. Ik raad de training zeer zeker aan!"

Inge en Floyd
Deelnemer diverse programma's

"Ik vind jouw video lessen online erg prettig en duidelijk overkomen! Je kan zelf bepalen wanneer je kijkt. Ik haal uit de video lessen, dat wat ik goed kan gebruiken voor mijn hond Nando, en daar oefen ik mee. En dat gaat heel goed! Dank daarvoor! Ik ben er heel blij mee, en het helpt mij echt! Ik leer er ook van om nog beter naar mijn honden te kijken, en sneller dingen te ontdekken. Ik zou zeker andere mensen dit aan raden om te volgen."

Channa en Nando
Deelnemer "Help je uitvallende hond"

"Ik vind het lesprogramma heel duidelijk, wat theorie en vooral heel praktisch gericht = bruikbaar opgebouwd. We krijgen duidelijke tools om aan de slag te gaan, krijgen inzichten, we staan er niet alleen voor! Uw eerlijkheid en duidelijke taal apprecieer ik enorm,  zo zijn de zaken voor mij duidelijker. Uit dit lesprogramma heb ik geleerd dat ik momenteel best prioriteit geef aan de stress-reductie bij Qusco. Ik was daar al mee bezig maar door dit lesprogramma te volgen weet ik beter waarmee ik bezig ben en waarom, wat je beter niet doet, wat wel (...) En het gaat terug echt goed met ons. We zullen nog zeker moeilijke momenten hebben maar ik voel mij beter ertegen gewapend :-)"

Nathalie en Qusco
Deelnemer "Help je uitvallende hond"

"Wat ben ik blij dat ik me heb opgegeven voor het online lesprogramma, dat had ik veel eerder moeten doen. Ineens stond ik er niet meer alleen voor en kon ik alles vragen over de alledaagse dingen waar ik met Milo tegen aan liep. Het digitale klaslokaal is een super uitvinding en wat fijn om filmpjes aan jou te kunnen laten zien, dat praat veel makkelijker, en vooral fijn om daar weer van te leren (...) Het liefst zou ik iedereen die een hond heeft en wel wat hulp kan gebruiken willen adviseren om een online cursus bij jou te volgen, echt een aanrader. Bedankt, tot de volgende online cursus 👍"

Nannette en Milo
Deelnemer "Help je uitvallende hond"

"Ik heb heel veel aan de videolessen. Gino vertoont al duidelijk ander gedrag. Hij is veel meer ontspannen en reageert op bepaalde prikkels niet meer of minder. In praktijk is het goed uitvoerbaar. Ik raad iedereen aan om het te volgen."

Edith en Gino
Deelnemer "Help je uitvallende hond"

"Naast alle video's met informatie en daarbij de opdrachten plus de feedback van Monique is het ook heel fijn om in contact te komen met andere baasjes die tegen dezelfde problemen aan lopen. Soms voelt het alsof je alleen bent met je problemen, maar ik kwam er al snel achter dat dat heus niet zo is. Het is fijn om met elkaar het lesprogramma te volgen. Ik vind het een aanrader! "

Sandra en Oscar
Deelnemer "Help je uitvallende hond"

"Ik vind de cursus super leuk, leerzaam en heel duidelijk verteld. Ik heb een Tervuren herplaatser en zij valt uit, is angstig, er is een duidelijke stress emmer die overloopt, maar niet heel extreem allemaal. Voor dit dametje ben ik de cursus gaan doen, maar zie ook zoveel informatie die ik bij mijn andere reu ook kan toepassen. Dank je wel voor deze cursus. Ik dacht dat ik al veel wist over honden en opvoeding, maar ben zo blij dat ik nu nog zoveel meer leer van je! In elke video zit een leermoment waar ik heel veel aan heb."

Diana
Deelnemer "Help je uitvallende hond"

"Wij hebben met onze Schotse Collie Indy het online traject gevolgd om je hond te helpen bij extreme vuurwerkangst. Indy is ooit eens geschrokken en sindsdien van een kleine knal al ontzettend in de stress. Ze wilde dan niets anders meer dan naar huis en ook thuis vloog ze weg naar een veilige plek om daar te gaan zitten trillen. Inmiddels zijn we al vanaf juni met Indy aan het oefenen en we zien tot nu toe al zoveel verbetering bij haar. Het is nu september. Bij alle knallen die we tot nu toe hebben gehoord bleef ze bereikbaar en wilde ze nog gewoon iets leuks doen of lekkers aannemen. We hadden laatst een paar flinke knallen tijdens het wandelen en ik was zo ontzettend verbaasd dat Indy gewoon deed alsof er niets gebeurd was en rustig doorliep. Natuurlijk moeten we goed blijven oefenen en er zullen echt nog wel een hoop moeilijke momenten komen, maar ik ga nu wel al met veel meer vertrouwen de komende periode in. "

Laura & Indy
Deelnemer "Help je hond bij angst"

Foto's zijn uit privacy-overwegingen stock-foto's

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Dit online lesprogramma heeft een aantal voordelen voor je
- Je krijgt inzicht in waarom jouw hond uitvalt naar andere honden op straat en informatie over alle factoren die daarop van invloed zijn. 
- Je krijgt begeleiding in alles wat je kunt doen je hond minder te laten uitvallen. Wat werkt het beste voor jouw hond? 
- Je kunt video's maken van alle trainingen om je hond minder te laten uitvallen, waar ik je vervolgens feedback op geef. Zodat je weet wat goed gaat en wat je kunt aanpassen 

Je krijgt toegang tot meer dan 90video's, per stuk variërend van 5 tot 25 minuten lang. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Waarom valt jouw hond uit? Welke factoren spelen een rol? 
  • De rol van socialisatie, correcties, confrontaties en negatieve ervaringen
  • Wat is de rol met emoties en welke emoties zijn er eigenlijk?
  • Wat kun je doen om het uitvallen op korte termijn te verminderen? 
  • Wat is BAT en hoe kun je BAT inzetten om jouw uitvallende hond te helpen? 
  • Stap voor stap uitleg van diverse zogenoemde 'overlevingsoefeningen', waardoor het wandelen al heel snel fijner en meer ontspannen kan zijn. 
  • Hoe hou je het beste een dagboekje bij dat je inzicht geeft?
  • Stap voor stap trainingsvideo's van oefeningen als wandelen zonder trekken, muilkorf, lijnvaardigheden, een goede 'recall' en een BAT-sessie. 

Het lesprogramma houdt meer in dan naar video's kijken!
Bij de meeste lessen zit een opdracht, zodat je zelf ook gelijk aan de slag kunt gaan.

In het digitale klaslokaal kun je eventueel je vragen stellen of de video's laten zien die je aan de hand van je huiswerkopdrachten en de trainingen maakt. Ik beantwoord in dat klaslokaal alle vragen. Daarnaast kun je daar contact leggen met anderen, die met dezelfde problemen zitten als jij. 

In het tweede deel ga je zelf aan de slag.
Aan de hand van de lessen bekijk je in diverse stappen wat je kunt doen om je hond minder te laten uitvallen en hoe je dat kunt trainen. Op het moment dat het jou uitkomt!

Als Goud-cursist krijg je desgewenst volledige persoonlijke begeleiding op afstand. Je kunt al je vragen stellen over het uitvallen van jouw hond, onder meer aan de hand van video's die je kunt plaatsen in het digitale klaslokaal. Daar kun je ook je andere vragen stellen over wat je doet om het uitvallen te verminderen. 

Je kunt op elk moment dat het jou uitkomt, beginnen!

Nee, er zijn geen verplichte gezamenlijke (live) sessies. Je kunt beginnen wanneer je wilt.

Er zijn een aantal online vraag& antwoord-sessies waar je je vragen kunt stellen. De technische gegevens hiervoor kun je t.z.t. vinden in het klaslokaal. 

De vraag&antwoord-sessies gaan via Zoom. Iedereen  kan daar een vraag stellen. 
Een opname van de sessie wordt in het digitale klaslokaal geplaatst, zodat je het terug kunt kijken. 
Als je er niet op (een van de genoemde) datum bij kunt zijn, kun je wel van tevoren je vraag stellen. Die beantwoord ik dan in de sessie en kun je terug kijken. 

De data van de vraag&antwoordsessies zijn: 
* woensdag 8 september 19.00 uur
* dinsdag 28 september om 19.00 uur
* woensdag 13 oktober om 19.00 uur
* dinsdag 2 november om 19.00 uur
* dinsdag 23 november om 19.00 uur
* dinsdag 14 december om 19.00 uur
* maandag 10 januari om 19.00 uur
* maandag 31 januari om 19.00 uur

(aan de data kunnen geen rechten ontleend worden. In uitzonderlijke gevallen kunnen data van de sessies verschuiven. )

Het lesprogramma duurt in totaal twaalf weken. Als je daarna nog steeds begeleiding wilt, kun je dit verlengen.

De video's die je plaatst, zijn zichtbaar voor alle deelnemers aan het lesprogramma. 

Vanzelfsprekend mag je het lesprogramma volgen voor zoveel honden als je wilt. Het is wel de bedoeling dat je slechts van één hond video's plaatst (zodat ik een goed overzicht hou van de vorderingen)

Nee. Het programma bestaat uit lessen in de vorm van video's, maar die worden aangevuld met downloads in de vorm van hand-outs en/of opdrachten die weer in een werkboek verzameld zijn.

Nee, dat kan niet. Je hebt wel een jaar lang toegang tot al het materiaal.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.