Lesprogramma Help je uitvallende hond

Leer hoe jullie wandelingen weer ontspannen kunt laten zijn

Ik doe mee vanaf 3 augustus!

GA AAN DE SLAG!

ONLINE LESSEN MÉT BEGELEIDING

In dit zes weken durende online programma krijg je alle informatie die je nodig hebt om je hond te helpen. Zodat er tijdens jullie wandelingen minder vaak uitvallen zijn van je hond naar andere honden. Het wordt weer leuk om samen op pad te gaan, met minder zorgen over wat er allemaal wel niet zou kunnen gebeuren.
In meer dan 70 video's leer je alles wat je moet weten, maar ook wat je moet DOEN! En HOE je dat moet doen. Jij gaat aan de slag, maar je deelt je vragen en je oefeningen en vorderingen in het digitale klaslokaal. Zodat ik je kan begeleiden alsof ik naast je sta. Op de momenten waarop het jou uitkomt.

Op maandag 3 augustus krijg je alle informatie die je nodig hebt om het leven van je hond (én dat van jezelf!) een stuk makkelijker te maken. Om ervoor te zorgen dat jullie weer samen een wandeling kunnen maken zonder 'gedoe', zorgen en misschien wel schaamte omdat je hond zich "misdraagt".

Dit is de inhoud van het lesprogramma in grote lijnen:

 • Plan van aanpak: hoe werk je toe naar je doel van meer ontspanning bij je hond?
 • Waarom valt jouw hond uit? Wat is zijn doel?
 • De rol van socialisatie, correcties, confrontaties en negatieve ervaringen
 • Wat is de rol met emoties en welke emoties zijn er eigenlijk?
 • Wat kun je doen om het uitvallen op korte termijn te verminderen?
 • Wat is BAT en hoe kun je BAT inzetten om jouw uitvallende hond te helpen?
 • Stap voor stap uitleg van diverse zogenoemde 'overlevingsoefeningen', waardoor het wandelen al heel snel fijner en meer ontspannen kan zijn.
 • Hoe hou je het beste een dagboekje bij dat je inzicht geeft?
 • Stap voor stap trainingsvideo's van oefeningen als wandelen zonder trekken, muilkorf, lijnvaardigheden, een goede 'recall' en een BAT-sessie.

Het lesprogramma houdt meer in dan naar video's kijken!
Bij de meeste lessen zit een opdracht, zodat je zelf ook gelijk aan de slag kunt gaan.

In het digitale klaslokaal kun je eventueel je vragen stellen of de video's laten zien die je aan de hand van je huiswerkopdrachten maakt. Ik beantwoord in dat klaslokaal alle vragen. Daarnaast kun je daar contact leggen met anderen, die met dezelfde problemen zitten als jij. 

Je krijgt OOK GRATIS toegang tot de videolessen die draaien om het verminderen van stress voor je hond. Het legen van het spreekwoordelijke stress-emmertje. Onderwerpen die in deze video's aan bod komen zijn: 

 • Wat is het werkingsmechanisme van stress?
 • Waarom doet je hond het ene moment wel iets wat je niet wilt en het andere moment (tot je verrassing) niet?
 • De rol van de stress-emmer
 • Hoe kun je de stress-emmer legen?
 • Met welke activiteiten kun je je gespannen hond het beste ondersteunen?
 • En meer....

Doe Ook Mee, Vanaf € 47,-

Als je je nu inschrijft, krijg je op 3 augustus toegang tot het lesprogramma Help je uitvallende hond.
Dat kan al vanaf € 47,-.

Uploaden van trainingsvideo's in het digitale klaslokaal
In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot de begeleiding van jouw hond naar wandelingen zonder uitvallen
In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot het lesprogramma
Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot het lesprogramma
Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot de begeleiding van hun hond
Onbeperkt toegang gedurende het lesprogramma tot het digitale klaslokaal
Toegang tot lessen en downloads tot 3 augustus 2021

Zilver

€67

 • Uploaden van trainingsvideo's in het digitale klaslokaalMaximaal 2
 • In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot de begeleiding van jouw hond naar wandelingen zonder uitvallenMaximaal 2
 • In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot het lesprogramma
 • Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot het lesprogramma
 • Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot de begeleiding van hun hond
 • Onbeperkt toegang gedurende het lesprogramma tot het digitale klaslokaal
 • Toegang tot lessen en downloads tot 3 augustus 2021

Brons

€47

 • Uploaden van trainingsvideo's in het digitale klaslokaal
 • In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot de begeleiding van jouw hond naar wandelingen zonder uitvallen
 • In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot het lesprogramma
 • Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot het lesprogramma
 • Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot de begeleiding van hun hond
 • Onbeperkt toegang gedurende het lesprogramma tot het digitale klaslokaal
 • Toegang tot lessen en downloads tot 3 augustus 2021

LET OP:
Als je kiest voor Goud- of Zilver, stem je ermee in dat andere deelnemers aan het lesprogramma jouw video's en mijn feedback daarop te zien krijgen in het digitale klaslokaal.
Het is een fundamenteel onderdeel van dit lesprogramma.
Wil je dit niet, kies dan voor Brons!

Waarom zou ik voor dit lesprogramma kiezen?

Dit online lesprogramma heeft een aantal voordelen voor je
– Je krijgt inzicht in waarom jouw hond uitvalt naar andere honden op straat en informatie over alle factoren die daarop van invloed zijn.
– Je krijgt begeleiding in alles wat je kunt doen je hond minder te laten uitvallen. Wat werkt het beste voor jouw hond?
– Je kunt video’s maken van alle trainingen om je hond minder te laten uitvallen, waar ik je vervolgens feedback op geef. Zodat je weet wat goed gaat en wat je kunt aanpassen (bij Goud en beperkt bij Zilver)

Wat is de inhoud van het lesprogramma?

Het lesprogramma is verdeeld in twee delen. Het eerste deel leert je alles wat je moet leren om je training succesvol te laten zijn.
In het tweede deel krijg je video’s waarin ik je stapsgewijs door de training leidt.

Krijg ik persoonlijke begeleiding?

Als Goud-cursist krijg je desgewenst volledige persoonlijke begeleiding op afstand. Je kunt al je vragen stellen over het uitvallen van jouw hond, onder meer aan de hand van video’s die je kunt plaatsen in het digitale klaslokaal. Daar kun je ook je andere vragen stellen over wat je doet om het uitvallen te verminderen.
Die persoonlijke begeleiding krijg je ook als Zilver-cursist, maar is dan beperkt tot vragen aan de hand van twee video’s.
Als Brons-cursist krijg je geen persoonlijke begeleiding.

Wanneer begint het?

Het lesprogramma begint op 3 augustus 2020.

Hoe lang duurt het lesprogramma?

Het lesprogramma duurt in totaal zes weken (dus t/m 14 september 2020). Daarna blijft het digitale klaslokaal (met alle berichten met video’s, vragen en antwoorden) nog zes weken open om alles te kunnen lezen.
Alle online lessen blijven beschikbaar voor je tot 3 augustus 2021.

Wat is het verschil tussen Goud, Zilver en Brons?

Het belangrijkste verschil zit hem in de mogelijkheid tot het stellen van je vragen over je eigen hond. Als Goud-deelnemer mag je onbeperkt video’s plaatsen in het digitale klaslokaal en vragen stellen over alles wat te maken heeft met het uitvallen van jouw hond.

Als Zilver-deelnemer is dit beperkt tot twee video’s, maar mag je wel je vragen stellen over de inhoud van de lessen (dus niet specifiek over je hond, wel in het algemeen).

Als Brons-deelnemer heb je toegang tot alle lessen, downloads en opdrachten van het programma. Je kunt ook alles lezen in het digitale klaslokaal, maar je kunt geen berichten zelf plaatsen.

Kan ik met meerdere honden meedoen?

Vanzelfsprekend mag je het lesprogramma volgen voor zoveel honden als je wilt. Als je Goud- of Zilver-cursist bent, is het de bedoeling dat je slechts van één hond video’s plaatst (zodat ik een goed overzicht hou van de vorderingen)

Zijn er alleen maar video's in het lesprogramma?

Nee. Het programma bestaat uit lessen in de vorm van video’s, maar die worden aangevuld met downloads in de vorm van hand-outs en/of opdrachten en oefeningen.

Kan ik de video's downloaden op mijn eigen computer?

Nee, dat kan niet. Je hebt wel een jaar lang toegang tot al het materiaal.

Ja, ik doe mee vanaf 3 augustus!