Lesprogramma Help je uitvallende hond

Leer hoe jullie wandelingen weer ontspannen kunt laten zijn

Het programma is gestart, je kunt niet meer meedoen

GA AAN DE SLAG!

ONLINE LESSEN MÉT BEGELEIDING

In dit zes weken durende online programma krijg je alle informatie die je nodig hebt om je hond te helpen. Zodat er tijdens jullie wandelingen minder vaak uitvallen zijn van je hond naar andere honden. Het wordt weer leuk om samen op pad te gaan, met minder zorgen over wat er allemaal wel niet zou kunnen gebeuren.
In meer dan 70 video's leer je alles wat je moet weten, maar ook wat je moet DOEN! En HOE je dat moet doen. Jij gaat aan de slag, maar je deelt je vragen en je oefeningen en vorderingen in het digitale klaslokaal. Zodat ik je kan begeleiden alsof ik naast je sta. Op de momenten waarop het jou uitkomt.

WAT ANDEREN ZEGGEN

Deelnemers Help je uitvallende hond Deelnemers Help je uitvallende hond

Ik wilde even mijn grootste dank uitspreken voor de nieuwe inzichten die je mij hebt gegeven door middel van de webinar over uitvallende honden en het online lesprogramma. Ik heb meteen een aantal dingen toegepast, veel deed ik wel uit onderbuikgevoel maar na de theoretische kennis en de bevestiging dat ik op de goeie weg zat ben ik er keihard mee aan de slag gegaan. Toen wij een rustige wandeling wilden maken, stond er plots een loslopende hond voor onze neus. Ik ademde uit, keek naar mijn hond en die keek mij aan (!!!). Hond werd teruggeroepen en zónder uitvallen of gedoe liep mijn hond KEURIG met me mee! Ik was súper trots en ZO blij dat ik eindelijk mijn hond goed begreep en zij nu met zoveel meer vertrouwen haar ontmoetingen in kan gaan. Dus Monique, BEDANKT! Ontzettend bedankt voor het steuntje in onze rug en de inzichten. Wij zitten nu eindelijk op de goeie weg, met een puberende kruising die binnen een paar weken is ontpopt tot precies de hond die ze altijd al wilde zijn.

Jeannette en Perro Jeannette en Perro, Deelnemers Help je uitvallende hond

Het online lesprogramma van Monique is helder opgezet, informatief en bovenal praktisch. Je merkt aan alles dat Monique enorm veel kennis en ervaring heeft die ze graag en uitgebreid deelt met de deelnemers. Er zijn naast de video’s ook informatie bladen die je kunt downloaden, dat vind ik met name fijn omdat ik dan een print kan maken en daar aantekeningen op kan schrijven. Ik ben het online programma gestart uit interesse omdat ik onze jonge hond zo goed mogelijk wil begeleiden. Hij vindt druk Amsterdam namelijk best spannend en voorkomen is beter dan genezen. Ik ben na de eerste lessen al direct aanpassingen gaan maken in hoe en waar ik Perro uitlaat. Ik let beter op zijn lichaamstaal en (probeer) hem te geven wat hij nodig heeft om in een druk Amsterdam ontspannen te zijn en te blijven. Ik merkte na de eerste paar keer "uitlaten nieuwe stijl” al veranderingen in Perro’s gedrag. Hij, en ik zijn nu rustiger hij blaft minder naar "jan en alleman” en hij wordt mijn inziens ook wat zelfverzekerder. Kortom ook als je hond geen probleem gedrag vertoont en je graag meer wil weten over honden en hun gedrag en hoe jij als begeleider je hond kunt ondersteunen is een online cursusprogramma van Monique een aanrader.

Sonja en Torvi Sonja en Torvi, Deelnemers Help je uitvallende hond

Dit lesprogramma was precies wat wij nodig hadden. Wij zijn nu 4 weken bezig met de cursus en Torvi is al 2 weken niet meer uitgevallen naar een andere hond. Dat zijn haar eerste weken zonder uitvallen sinds ruim een jaar. Mijn verwachting was dat we wel wat vooruitgang zouden boeken, maar dit resultaat is super! Tijdens dit lesprogramma leerde ik geen trucjes of quick fix. Wel manieren om rekening te houden met de emoties van mijn hond en te werken aan haar gedrag. Van deze lessen heb ik voor de rest van ons (honden)leven profijt.Het volgen van een lesprogramma zou ik zeker aanraden aan alle hondeneigenaren die het leven van hun hond fijner en makkelijker willen maken. Mijn hond zit nu veel beter in haar vel en daarvoor hoefde ik maar 6 weken wat tijd en energie te investeren. Ik ga het klaslokaal en de feedback van Monique zeker missen en wil graag nog eens een lesprogramma volgen.

Inge en Floyd Inge en Floyd, Deelnemers diverse online programma's

Ik vind het lesprogramma heel uitgebreid en zeker praktisch toepasbaar. Belangrijk vind ik ook dat het wetenschappelijk onderbouwd is, je leert het gedrag van je hond beter begrijpen. En wat de consequenties zijn van je eigen gedrag op je hond.

Ik leer ook meer los te laten wat andere mensen vinden, die zich hier niet in verdiept hebben of een hond hebben waar geen issues mee zijn, een soort blokker hondje hebben zeg maar.

Online “ontmoet” je zoveel mensen die ook hulp nodig hebben en die tegen dezelfde dingen aanlopen. Je voelt je gesteund en of leert van andere ervaringen. Ik kijk ook regelmatig lessen terug. Ik raad de training zeer zeker aan!

Nathalie en Qusco Nathalie en Qusco

Ik vind het lesprogramma heel duidelijk, wat theorie en vooral heel praktisch gericht = bruikbaar opgebouwd. We krijgen duidelijke tools om aan de slag te gaan, krijgen inzichten, we staan er niet alleen voor! Uw eerlijkheid en duidelijke taal apprecieer ik enorm,  zo zijn de zaken voor mij duidelijker. Uit dit lesprogramma heb ik geleerd dat ik momenteel best prioriteit geef aan de stress-reductie bij Qusco. Ik was daar al mee bezig maar door dit lesprogramma te volgen weet ik beter waarmee ik bezig ben en waarom, wat je beter niet doet, wat wel (...) En het gaat terug echt goed met ons. We zullen nog zeker moeilijke momenten hebben maar ik voel mij beter ertegen gewapend 🙂

Nannette en Milo Nannette en Milo

Wat ben ik blij dat ik me heb opgegeven voor het online lesprogramma, dat had ik veel eerder moeten doen. Ineens stond ik er niet meer alleen voor en kon ik alles vragen over de alledaagse dingen waar ik met Milo tegen aan liep. Het digitale klaslokaal is een super uitvinding en wat fijn om filmpjes aan jou te kunnen laten zien, dat praat veel makkelijker, en vooral fijn om daar weer van te leren (...) Het liefst zou ik iedereen die een hond heeft en wel wat hulp kan gebruiken willen adviseren om een online cursus bij jou te volgen, echt een aanrader. Bedankt, tot de volgende online cursus 👍

Edith en Gino Edith en Gino

Ik heb heel veel aan de videolessen. Gino vertoont al duidelijk ander gedrag. Hij is veel meer ontspannen en reageert op bepaalde prikkels niet meer of minder. In praktijk is het goed uitvoerbaar. Ik raad iedereen aan om het te volgen.

Sandra en Oscar Sandra en Oscar

Naast alle video's met informatie en daarbij de opdrachten plus de feedback van Monique is het ook heel fijn om in contact te komen met andere baasjes die tegen dezelfde problemen aan lopen. Soms voelt het alsof je alleen bent met je problemen, maar ik kwam er al snel achter dat dat heus niet zo is. Het is fijn om met elkaar het lesprogramma te volgen. Ik vind het een aanrader!

Foto's zijn uit privacy-overwegingen stock-foto's

Op maandag 3 augustus krijg je alle informatie die je nodig hebt om het leven van je hond (én dat van jezelf!) een stuk makkelijker te maken. Om ervoor te zorgen dat jullie weer samen een wandeling kunnen maken zonder 'gedoe', zorgen en misschien wel schaamte omdat je hond zich "misdraagt".

Dit is de inhoud van het lesprogramma in grote lijnen:

 • Plan van aanpak: hoe werk je toe naar je doel van meer ontspanning bij je hond?
 • Waarom valt jouw hond uit? Wat is zijn doel?
 • De rol van socialisatie, correcties, confrontaties en negatieve ervaringen
 • Wat is de rol met emoties en welke emoties zijn er eigenlijk?
 • Wat kun je doen om het uitvallen op korte termijn te verminderen?
 • Wat is BAT en hoe kun je BAT inzetten om jouw uitvallende hond te helpen?
 • Stap voor stap uitleg van diverse zogenoemde 'overlevingsoefeningen', waardoor het wandelen al heel snel fijner en meer ontspannen kan zijn.
 • Hoe hou je het beste een dagboekje bij dat je inzicht geeft?
 • Stap voor stap trainingsvideo's van oefeningen als wandelen zonder trekken, muilkorf, lijnvaardigheden, een goede 'recall' en een BAT-sessie.

Het lesprogramma houdt meer in dan naar video's kijken!
Bij de meeste lessen zit een opdracht, zodat je zelf ook gelijk aan de slag kunt gaan.

In het digitale klaslokaal kun je eventueel je vragen stellen of de video's laten zien die je aan de hand van je huiswerkopdrachten maakt. Ik beantwoord in dat klaslokaal alle vragen. Daarnaast kun je daar contact leggen met anderen, die met dezelfde problemen zitten als jij. 

Je krijgt OOK GRATIS toegang tot de videolessen die draaien om het verminderen van stress voor je hond. Het legen van het spreekwoordelijke stress-emmertje. Onderwerpen die in deze video's aan bod komen zijn: 

 • Wat is het werkingsmechanisme van stress?
 • Waarom doet je hond het ene moment wel iets wat je niet wilt en het andere moment (tot je verrassing) niet?
 • De rol van de stress-emmer
 • Hoe kun je de stress-emmer legen?
 • Met welke activiteiten kun je je gespannen hond het beste ondersteunen?
 • En meer....

Doe Ook Mee, Vanaf € 47,-

Als je je nu inschrijft, krijg je op 3 augustus toegang tot het lesprogramma Help je uitvallende hond.
Dat kan al vanaf € 47,-.

Uploaden van trainingsvideo's in het digitale klaslokaal
In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot de begeleiding van jouw hond naar wandelingen zonder uitvallen
In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot het lesprogramma
Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot het lesprogramma
Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot de begeleiding van hun hond
Onbeperkt toegang gedurende het lesprogramma tot het digitale klaslokaal
Toegang tot lessen en downloads tot 3 augustus 2021

Zilver

€67

 • Uploaden van trainingsvideo's in het digitale klaslokaalMaximaal 2
 • In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot de begeleiding van jouw hond naar wandelingen zonder uitvallenMaximaal 2
 • In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot het lesprogramma
 • Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot het lesprogramma
 • Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot de begeleiding van hun hond
 • Onbeperkt toegang gedurende het lesprogramma tot het digitale klaslokaal
 • Toegang tot lessen en downloads tot 3 augustus 2021

Brons

€47

 • Uploaden van trainingsvideo's in het digitale klaslokaal
 • In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot de begeleiding van jouw hond naar wandelingen zonder uitvallen
 • In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot het lesprogramma
 • Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot het lesprogramma
 • Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot de begeleiding van hun hond
 • Onbeperkt toegang gedurende het lesprogramma tot het digitale klaslokaal
 • Toegang tot lessen en downloads tot 3 augustus 2021

LET OP:
Als je kiest voor Goud- of Zilver, stem je ermee in dat andere deelnemers aan het lesprogramma jouw video's en mijn feedback daarop te zien krijgen in het digitale klaslokaal.
Het is een fundamenteel onderdeel van dit lesprogramma.
Wil je dit niet, kies dan voor Brons!

Waarom zou ik voor dit lesprogramma kiezen?

Dit online lesprogramma heeft een aantal voordelen voor je
– Je krijgt inzicht in waarom jouw hond uitvalt naar andere honden op straat en informatie over alle factoren die daarop van invloed zijn.
– Je krijgt begeleiding in alles wat je kunt doen je hond minder te laten uitvallen. Wat werkt het beste voor jouw hond?
– Je kunt video’s maken van alle trainingen om je hond minder te laten uitvallen, waar ik je vervolgens feedback op geef. Zodat je weet wat goed gaat en wat je kunt aanpassen (bij Goud en beperkt bij Zilver)

Wat is de inhoud van het lesprogramma?

Het lesprogramma is verdeeld in twee delen. Het eerste deel leert je alles wat je moet leren om je training succesvol te laten zijn.
In het tweede deel krijg je video’s waarin ik je stapsgewijs door de training leidt.

Krijg ik persoonlijke begeleiding?

Als Goud-cursist krijg je desgewenst volledige persoonlijke begeleiding op afstand. Je kunt al je vragen stellen over het uitvallen van jouw hond, onder meer aan de hand van video’s die je kunt plaatsen in het digitale klaslokaal. Daar kun je ook je andere vragen stellen over wat je doet om het uitvallen te verminderen.
Die persoonlijke begeleiding krijg je ook als Zilver-cursist, maar is dan beperkt tot vragen aan de hand van twee video’s.
Als Brons-cursist krijg je geen persoonlijke begeleiding.

Wanneer begint het?

Het lesprogramma begint op 3 augustus 2020.

Hoe lang duurt het lesprogramma?

Het lesprogramma duurt in totaal zes weken (dus t/m 14 september 2020). Daarna blijft het digitale klaslokaal (met alle berichten met video’s, vragen en antwoorden) nog zes weken open om alles te kunnen lezen.
Alle online lessen blijven beschikbaar voor je tot 3 augustus 2021.

Wat is het verschil tussen Goud, Zilver en Brons?

Het belangrijkste verschil zit hem in de mogelijkheid tot het stellen van je vragen over je eigen hond. Als Goud-deelnemer mag je onbeperkt video’s plaatsen in het digitale klaslokaal en vragen stellen over alles wat te maken heeft met het uitvallen van jouw hond.

Als Zilver-deelnemer is dit beperkt tot twee video’s, maar mag je wel je vragen stellen over de inhoud van de lessen (dus niet specifiek over je hond, wel in het algemeen).

Als Brons-deelnemer heb je toegang tot alle lessen, downloads en opdrachten van het programma. Je kunt ook alles lezen in het digitale klaslokaal, maar je kunt geen berichten zelf plaatsen.

Kan ik met meerdere honden meedoen?

Vanzelfsprekend mag je het lesprogramma volgen voor zoveel honden als je wilt. Als je Goud- of Zilver-cursist bent, is het de bedoeling dat je slechts van één hond video’s plaatst (zodat ik een goed overzicht hou van de vorderingen)

Zijn er alleen maar video's in het lesprogramma?

Nee. Het programma bestaat uit lessen in de vorm van video’s, maar die worden aangevuld met downloads in de vorm van hand-outs en/of opdrachten en oefeningen.

Kan ik de video's downloaden op mijn eigen computer?

Nee, dat kan niet. Je hebt wel een jaar lang toegang tot al het materiaal.

Het programma is gestart, je kunt niet meer meedoen