Lesprogramma Leer je hond zonder jou in huis te zijn

Help je hond om kalm en ontspannen te zijn als jij niet in huis bent

HET PROGRAMMA START OP 21 DECEMBER 2020, JE KUNT NOG MEEDOEN!

GA AAN DE SLAG!

ONLINE LESSEN MÉT BEGELEIDING

In dit zes weken durende online programma krijg je alle informatie die je nodig hebt om je hond te helpen. Zodat het zweet je niet meer uitbreekt bij alleen al de gedachte dat je je hond in huis moet laten zonder jou. Je zeker weet dat hij niet blaft, jankt of joelt en dat hij ook niet spullen vernielt.
In meer dan 50 video's leer je alles wat je moet weten, maar ook wat je moet DOEN! En HOE je dat moet doen. Jij gaat aan de slag, maar je deelt je vragen en je oefeningen en vorderingen in het digitale klaslokaal. Zodat ik je kan begeleiden alsof ik naast je sta. Op de momenten waarop het jou uitkomt.

Op maandag 21 december krijg je alle informatie die je nodig hebt om het leven van je hond (én dat van jezelf!) een stuk makkelijker te maken. Om ervoor te zorgen dat je hond kalm en ontspannen is als je hem even zonder jou in huis moet laten. Zodat je weer wat meer bewegingsvrijheid krijgt en je geen ruzie meer hebt met je buren. 

Dit is de inhoud van het lesprogramma in grote lijnen:

 • Plan van aanpak: hoe werk je toe naar je doel van meer ontspanning bij je hond?
 • Waarom heeft jouw hond er moeite mee om zonder jou te zijn? Welke factoren spelen een rol?
 • De rol van socialisatie, gezinssamenstelling, angsten voor andere dingen (bv. geluid) en negatieve ervaringen
 • Gaat het alleen om angst of spelen er ook nog andere emoties een rol (Ja!)?
 • Waarom je er niet bent met het alleen opbouwen van tijd
 • Maar natuurlijk ook wat je dan wél moet doen om je hond te leren om ontspannen te zijn zonder dat jij er bent
 • Stap voor stap uitleg en video's van de training zodat je hond leert dat het zonder jou ook ok is in huis.
 • Hoe hou je het beste een dagboekje bij dat je inzicht geeft?
 • Stap voor stap trainingsvideo's van ondersteunende oefeningen

Het lesprogramma houdt meer in dan naar video's kijken!
Bij de meeste lessen zit een opdracht, zodat je zelf ook gelijk aan de slag kunt gaan.

In het digitale klaslokaal kun je eventueel je vragen stellen of de video's laten zien die je aan de hand van je huiswerkopdrachten maakt. Ik beantwoord in dat klaslokaal alle vragen. Daarnaast kun je daar contact leggen met anderen, die met dezelfde problemen zitten als jij. 

Je krijgt OOK GRATIS toegang tot de videolessen die draaien om het verminderen van stress voor je hond. Het legen van het spreekwoordelijke stress-emmertje. Onderwerpen die in deze video's aan bod komen zijn: 

 • Wat is het werkingsmechanisme van stress?
 • Waarom doet je hond het ene moment wel iets wat je niet wilt en het andere moment (tot je verrassing) niet?
 • De rol van de stress-emmer
 • Hoe kun je de stress-emmer legen?
 • Met welke activiteiten kun je je gespannen hond het beste ondersteunen?
 • En meer....

WAT ANDEREN ZEGGEN

 • Els en Bertje Els en Bertje Deelnemers diverse online programma's
  Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik al 2 jaar opleiding volg in UK over concepttraining (...) maar in het echte leven blijf ik met problemen zitten en krijg ik een aantal zaken niet opgelost. Ik blijf altijd hangen in het trainen, het aanleren en krijg het niet omgezet naar het echte leven. Dankzij jou weet ik nu waarom. (...) Dus sinds zaterdag blijven ze boven in onze privé. Natuurlijk werd er nog geblaft maar het was ook snel weer voorbij en de stressemmertjes waren niet zo erg gevuld als anders. 's Avonds iedereen in de bench met een bot want er kwam een vriendin op bezoek. Even geblaf nadien stilte!!! Zelfs de vriendin vond het een MEGA verschil met anders. Ze hebben even gesnuft en zijn verder gaan kauwen in hun mand. WAUW!!! Dus ik heb weer moed en werk aan m'n plan van aanpak management en de stressemmer zo leeg mogelijk houden en dan moet het vele trainen z'n vruchten beginnen afwerpen. Dank je! Jouw lesprogramma is de kers op de taart!
 • Deelnemers 'Help je uitvallende hond' Deelnemers 'Help je uitvallende hond'
  Ik wilde even mijn grootste dank uitspreken voor de nieuwe inzichten die je mij hebt gegeven door middel van de webinar over uitvallende honden en het online lesprogramma. Ik heb meteen een aantal dingen toegepast, veel deed ik wel uit onderbuikgevoel maar na de theoretische kennis en de bevestiging dat ik op de goeie weg zat ben ik er keihard mee aan de slag gegaan. Toen wij een rustige wandeling wilden maken, stond er plots een loslopende hond voor onze neus. Ik ademde uit, keek naar mijn hond en die keek mij aan (!!!). Hond werd teruggeroepen en zónder uitvallen of gedoe liep mijn hond KEURIG met me mee! Ik was súper trots en ZO blij dat ik eindelijk mijn hond goed begreep en zij nu met zoveel meer vertrouwen haar ontmoetingen in kan gaan. Dus Monique, BEDANKT! Ontzettend bedankt voor het steuntje in onze rug en de inzichten. Wij zitten nu eindelijk op de goeie weg, met een puberende kruising die binnen een paar weken is ontpopt tot precies de hond die ze altijd al wilde zijn.
 • Rita en Abby Rita en Abby Deelnemers diverse online programma's
  De cursus vind ik vooral heel veel! 🤣 Ik ben er nog steeds mee bezig en de zes weken zijn al bijna voorbij. Verder vind ik de inhoud verrassend. Jouw benadering van problemen met honden is heel anders dan wat mijn man en ik gewend zijn vanuit de vereniging. Gevoelsmatig zat er een en ander bij mij al niet lekker, maar ik kon mijn vinger niet er achter krijgen hoe Abby zich voelt. Er is me nu zoveel meer duidelijk! Inmiddels pas ik een en ander al toe en ik zie het stress-level van Abby minder worden. Wat geweldig!!! Dank je wel daarvoor! Ik zal zeker jouw lessen aanbevelen bij andere mensen.
 • Jeannette en Perro Jeannette en Perro
  Het online lesprogramma van Monique is helder opgezet, informatief en bovenal praktisch. Je merkt aan alles dat Monique enorm veel kennis en ervaring heeft die ze graag en uitgebreid deelt met de deelnemers. Er zijn naast de video’s ook informatie bladen die je kunt downloaden, dat vind ik met name fijn omdat ik dan een print kan maken en daar aantekeningen op kan schrijven. Ik ben het online programma gestart uit interesse omdat ik onze jonge hond zo goed mogelijk wil begeleiden. Hij vindt druk Amsterdam namelijk best spannend en voorkomen is beter dan genezen. Ik ben na de eerste lessen al direct aanpassingen gaan maken in hoe en waar ik Perro uitlaat. Ik let beter op zijn lichaamstaal en (probeer) hem te geven wat hij nodig heeft om in een druk Amsterdam ontspannen te zijn en te blijven. Ik merkte na de eerste paar keer "uitlaten nieuwe stijl” al veranderingen in Perro’s gedrag. Hij, en ik zijn nu rustiger hij blaft minder naar "jan en alleman” en hij wordt mijn inziens ook wat zelfverzekerder. Kortom ook als je hond geen probleem gedrag vertoont en je graag meer wil weten over honden en hun gedrag en hoe jij als begeleider je hond kunt ondersteunen is een online cursusprogramma van Monique een aanrader.
 • Mieke en Bonny Mieke en Bonny Deelnemers diverse online programma's
  Jouw lessen vind ik makkelijk te volgen omdat deze zeer opbouwend zijn en met veel voorbeelden. Zonder deze zou ik de link niet leggen met sommige problemen. Het maakt het ook makkelijker om de technieken ook toe te passen. De lessen (brons) toepassen gaat voor mij goed. Bij de cursus vuurwerk angst ben ik zeer gedisciplineerd te werk gegaan en heb ik 4 keer per dag de geluidsfragmenten laten horen. Bonnie deed dit prima zodat ik er met oudjaar een gewone training van gemaakt heb. Om 23.50u ben ik gestart met de geluidsfragmenten en een snuffelmat. Naarmate de tijd vorderde heb ik het geluid steeds stiller gezet tot er enkel het echte vuurwerk te horen was. Bonnie heeft dit met glans doorstaan. Ik was niet 100% zeker dat ze de harde knallen positief zou ervaren daarom heb ik er een oefening van gemaakt. Als ondersteuning heb ik haar tijdelijk Zylkene gegeven.De cursus over alleen zijn ga ik ook volgen. We verwachten in juni een puppy (Dwergpoedel) en we willen dit vanaf het begin goed aanleren. Ik raad anderen zeker jouw cursussen aan.
 • Sonja en Torvi Sonja en Torvi
  Dit lesprogramma was precies wat wij nodig hadden. Wij zijn nu 4 weken bezig met de cursus en Torvi is al 2 weken niet meer uitgevallen naar een andere hond. Dat zijn haar eerste weken zonder uitvallen sinds ruim een jaar. Mijn verwachting was dat we wel wat vooruitgang zouden boeken, maar dit resultaat is super! Tijdens dit lesprogramma leerde ik geen trucjes of quick fix. Wel manieren om rekening te houden met de emoties van mijn hond en te werken aan haar gedrag. Van deze lessen heb ik voor de rest van ons (honden)leven profijt.Het volgen van een lesprogramma zou ik zeker aanraden aan alle hondeneigenaren die het leven van hun hond fijner en makkelijker willen maken. Mijn hond zit nu veel beter in haar vel en daarvoor hoefde ik maar 6 weken wat tijd en energie te investeren. Ik ga het klaslokaal en de feedback van Monique zeker missen en wil graag nog eens een lesprogramma volgen.
 • Inge en Floyd Inge en Floyd Deelnemers diverse programma's
  Ik vind het lesprogramma heel uitgebreid en zeker praktisch toepasbaar. Belangrijk vind ik ook dat het wetenschappelijk onderbouwd is, je leert het gedrag van je hond beter begrijpen. En wat de consequenties zijn van je eigen gedrag op je hond.
  Ik leer ook meer los te laten wat andere mensen vinden, die zich hier niet in verdiept hebben of een hond hebben waar geen issues mee zijn, een soort blokker hondje hebben zeg maar.
  Online “ontmoet” je zoveel mensen die ook hulp nodig hebben en die tegen dezelfde dingen aanlopen. Je voelt je gesteund en of leert van andere ervaringen. Ik kijk ook regelmatig lessen terug. Ik raad de training zeer zeker aan!
 • Channa en Nando Channa en Nando
  Ik vind jouw video lessen online erg prettig en duidelijk overkomen! Je kan zelf bepalen wanneer je kijkt. Ik haal uit de video lessen, dat wat ik goed kan gebruiken voor mijn hond Nando, en daar oefen ik mee. En dat gaat heel goed! Dank daarvoor! Ik ben er heel blij mee, en het helpt mij echt Ik leer er ook van om nog beter naar mijn honden te kijken, en sneller dingen te ontdekken. Ik zou zeker andere mensen dit aan raden om te volgen.
 • Nathalie en Qusco Nathalie en Qusco
  Ik vind het lesprogramma heel duidelijk, wat theorie en vooral heel praktisch gericht = bruikbaar opgebouwd. We krijgen duidelijke tools om aan de slag te gaan, krijgen inzichten, we staan er niet alleen voor! Uw eerlijkheid en duidelijke taal apprecieer ik enorm,  zo zijn de zaken voor mij duidelijker. Uit dit lesprogramma heb ik geleerd dat ik momenteel best prioriteit geef aan de stress-reductie bij Qusco. Ik was daar al mee bezig maar door dit lesprogramma te volgen weet ik beter waarmee ik bezig ben en waarom, wat je beter niet doet, wat wel (...) En het gaat terug echt goed met ons. We zullen nog zeker moeilijke momenten hebben maar ik voel mij beter ertegen gewapend 🙂
 • Nannette en Milo Nannette en Milo
  Wat ben ik blij dat ik me heb opgegeven voor het online lesprogramma, dat had ik veel eerder moeten doen. Ineens stond ik er niet meer alleen voor en kon ik alles vragen over de alledaagse dingen waar ik met Milo tegen aan liep. Het digitale klaslokaal is een super uitvinding en wat fijn om filmpjes aan jou te kunnen laten zien, dat praat veel makkelijker, en vooral fijn om daar weer van te leren (...) Het liefst zou ik iedereen die een hond heeft en wel wat hulp kan gebruiken willen adviseren om een online cursus bij jou te volgen, echt een aanrader. Bedankt, tot de volgende online cursus 👍
 • Edith en Gino Edith en Gino
  Ik heb heel veel aan de videolessen. Gino vertoont al duidelijk ander gedrag. Hij is veel meer ontspannen en reageert op bepaalde prikkels niet meer of minder. In praktijk is het goed uitvoerbaar. Ik raad iedereen aan om het te volgen.
 • Sandra en Oscar Sandra en Oscar
  Naast alle video's met informatie en daarbij de opdrachten plus de feedback van Monique is het ook heel fijn om in contact te komen met andere baasjes die tegen dezelfde problemen aan lopen. Soms voelt het alsof je alleen bent met je problemen, maar ik kwam er al snel achter dat dat heus niet zo is. Het is fijn om met elkaar het lesprogramma te volgen. Ik vind het een aanrader!
Foto's zijn uit privacy-overwegingen stock-foto's

Doe Ook Mee, Vanaf € 47,-

Als je je nu inschrijft, krijg je op 11 mei toegang tot het lesprogramma Leer je hond zonder jou in huis te zijn.
Dat kan al vanaf € 47,-.

Uploaden van trainingsvideo's in het digitale klaslokaal
In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot de training van je hond om zonder problemen zonder jou thuis te zijn
In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot het lesprogramma
Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot het lesprogramma
Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot de begeleiding van hun hond
Onbeperkt toegang gedurende het lesprogramma tot het digitale klaslokaal
Toegang tot lessen en downloads tot 11 mei 2021

Zilver

€67

 • Uploaden van trainingsvideo's in het digitale klaslokaalMaximaal 2
 • In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot de training van je hond om zonder problemen zonder jou thuis te zijnMaximaal 2
 • In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot het lesprogramma
 • Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot het lesprogramma
 • Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot de begeleiding van hun hond
 • Onbeperkt toegang gedurende het lesprogramma tot het digitale klaslokaal
 • Toegang tot lessen en downloads tot 11 mei 2021

Brons

€47

 • Uploaden van trainingsvideo's in het digitale klaslokaal
 • In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot de training van je hond om zonder problemen zonder jou thuis te zijn
 • In het digitale klaslokaal antwoord op je vragen met betrekking tot het lesprogramma
 • Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot het lesprogramma
 • Meelezen met alle vragen die door anderen in het digitale klaslokaal gesteld worden met betrekking tot de begeleiding van hun hond
 • Onbeperkt toegang gedurende het lesprogramma tot het digitale klaslokaal
 • Toegang tot lessen en downloads tot 11 mei 2021

LET OP:
Als je kiest voor Goud- of Zilver, stem je ermee in dat andere deelnemers aan het lesprogramma jouw video's en mijn feedback daarop te zien krijgen in het digitale klaslokaal.
Het is een fundamenteel onderdeel van dit lesprogramma.
Wil je dit niet, kies dan voor Brons!

Waarom zou ik voor dit lesprogramma kiezen?

Dit online lesprogramma heeft een aantal voordelen voor je:
– Je krijgt inzicht in waarom jouw hond het lastig vindt om zonder jou in huis te zijn en informatie over alle factoren die daarop van invloed zijn.
– Je krijgt begeleiding in alles wat je kunt doen je hond meer ontspannen en kalm te laten zijn als jij er niet bent. Wat werkt het beste voor jouw hond?
– Je kunt video’s maken van alle trainingen om je hond te leren om zonder jou thuis te zijn, waar ik je vervolgens feedback op geef. Zodat je weet wat goed gaat en wat je kunt aanpassen (bij Goud en beperkt bij Zilver)

Wat is de inhoud van het lesprogramma?

Je krijgt toegang tot meer dan 50 video’s, per stuk variërend van 5 tot 25 minuten lang. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

– Plan van aanpak: hoe werk je toe naar je doel?
– Waarom heeft jouw hond er moeite mee om zonder jou te zijn? Welke factoren spelen een rol?
– De rol van socialisatie, gezinssamenstelling, angsten voor andere dingen (bv. geluid) en negatieve ervaringen
– Gaat het alleen om angst of spelen er ook nog andere emoties een rol (Ja!)
– Waarom je er niet bent met het alleen opbouwen van tijd
– Maar natuurlijk ook wat je dan wél moet doen om je hond te leren om ontspannen te zijn zonder dat jij er bent
– Stap voor stap uitleg en video’s van de training zodat je hond leert dat het zonder jou ook ok is in huis.
– Hoe hou je het beste een dagboekje bij dat je inzicht geeft?
– Stap voor stap trainingsvideo’s van ondersteunende oefeningen

Het lesprogramma houdt meer in dan naar video’s kijken!
Bij de meeste lessen zit een opdracht, zodat je zelf ook gelijk aan de slag kunt gaan.

In het digitale klaslokaal kun je eventueel je vragen stellen of de video’s laten zien die je aan de hand van je huiswerkopdrachten en de trainingen maakt. Ik beantwoord in dat klaslokaal alle vragen. Daarnaast kun je daar contact leggen met anderen, die met dezelfde problemen zitten als jij. 

Aan de hand van de lessen bekijk je in diverse stappen wat je kunt doen om je hond meer ontspannen te laten zijn zonder jou. Op het moment dat het jou uitkomt!

Krijg ik persoonlijke begeleiding?

Als Goud-cursist krijg je desgewenst volledige persoonlijke begeleiding op afstand. Je kunt al je vragen stellen over de issues die je hond heeft met het zonder jou zijn, onder meer aan de hand van video’s die je kunt plaatsen in het digitale klaslokaal. Daar kun je ook je andere vragen stellen over wat je doet om het uitvallen te verminderen.
Die persoonlijke begeleiding krijg je ook als Zilver-cursist, maar is dan beperkt tot vragen aan de hand van twee video’s.
Als Brons-cursist krijg je geen persoonlijke begeleiding.

Wanneer begint het?

Het lesprogramma begint op ma. 21 december 2020.

Hoe lang duurt het lesprogramma?

Het lesprogramma duurt in totaal zes weken (dus t/m 31 januari 2021). Daarna blijft het digitale klaslokaal (met alle berichten met video’s, vragen en antwoorden) nog zes weken open om alles te kunnen lezen.
Alle online lessen blijven beschikbaar voor je tot 21 december 2021.

Wat is het verschil tussen Goud, Zilver en Brons?

Het belangrijkste verschil zit hem in de mogelijkheid tot het stellen van je vragen over je eigen hond. Als Goud-deelnemer mag je onbeperkt video’s plaatsen in het digitale klaslokaal en vragen stellen over alles wat te maken heeft met de problemen die je hond heeft om zonder jou te zijn.

Als Zilver-deelnemer is dit beperkt tot twee video’s, maar mag je wel je vragen stellen over de inhoud van de lessen (dus niet specifiek over je hond, wel in het algemeen).

Als Brons-deelnemer heb je toegang tot alle lessen, downloads en opdrachten van het programma. Je kunt ook alles lezen in het digitale klaslokaal, maar je kunt geen berichten zelf plaatsen.

Kan ik met meerdere honden meedoen?

Vanzelfsprekend mag je het lesprogramma volgen voor zoveel honden als je wilt. Als Goud- of Zilver-cursist bent, is het de bedoeling dat je slechts van één hond video’s plaatst (zodat ik een goed overzicht hou van de vorderingen)

Zijn er alleen maar video's in het lesprogramma?

Nee. Het programma bestaat uit lessen in de vorm van video’s, maar die worden aangevuld met downloads in de vorm van hand-outs en/of opdrachten en oefeningen.

Kan ik de video's downloaden op mijn eigen computer?

Nee, dat kan niet. Je hebt wel een jaar lang toegang tot al het materiaal.

HET PROGRAMMA START OP 21 DECEMBER 2020, JE KUNT NOG MEEDOEN!