Wat je moet weten om je "dominante hond" beter te begrijpen (video)...

Als je denkt dat jouw hond uitvalt omdat hij dominant is,  dan zijn deze video's speciaal voor jou. Je leert waarom dominantie als verklaring van ongewenst gedrag achterhaald is, zodat je je hond anders maar vooral beter kunt begeleiden in allerlei situaties die nu misschien nog tot problemen leiden of waarvan je niet snapt waarom jouw hond dat doet.

Ben jij die eigenaar die...

 • het gevoel heeft krampachtig met haar hond om te moeten gaan omdat hij anders de baas wordt?
 • niet continue over alles wil nadenken omdat de hond anders dominant wordt?
 • niet begrijpt waarom haar lieve hond soms tegen haar gromt als hij op de bank ligt?
 • er moe van wordt dat haar hond nooit voor haar mag lopen?
 • baalt van het gedoe om de hond te laten zitten zodat hij niet als eerste de deur uit gaat?

Veel hondeneigenaren hebben het idee dat ze in de omgang met hun hond moeten voldoen aan allerlei regels, omdat ze uit hun omgeving te horen krijgen dat hun hond anders dominant is of wordt. En dat een dominante hond gelijk staat aan een hond die problemen veroorzaakt. Ze gaan op een gekunstelde manier met hun hond om en kunnen niet (meer) ontspannen van hun hond genieten.

Dat hoeft niet zo te zijn!

Ook jij kunt ontspannen met je hond omgaan, zonder bang te zijn dat hij dominant wordt.
Als je weet hoe het nu eigenlijk zit met dominantie, kun je op een andere manier met hem samen leven. Wél met regels, maar gewoon je eigen regels zonder angst dat je hond je de baas wordt.
Dit zijn onderwerpen die tijdens deze lezing aan bod komen.

In deze video's leer je wat je moet doen om een verandering in te zetten...

Je leert waarom het dominantie-concept zoals het wordt gebruikt in opvoeding van honden, achterhaald is. Je krijgt uitleg over wat er dan wel aan de hand is in bepaalde situaties, als het niet te maken heeft met dominantie. Met de kennis die je krijgt in deze video's, begrijp je jouw hond en zijn gedrag beter en hoef je niet bij alles wat je met je hond doet
-tig keer na te denken

Je krijgt toegang tot vier video's.
In de eerste video Wat is dominantie? maak je kennis met de diverse gedragingen die de stempel dominantie al dan niet terecht krijgen. Het woord wordt voor een heleboel dingen die een hond doet, gebruikt. Hoe terecht is dat eigenlijk en waar leidt dat (soms) toe?

In de tweede video Honden versus wolven wordt de vergelijking tussen beide onder de loep genomen. De dominantie-gedachte zoals die binnen hondenland wordt gebruikt, is voor een groot deel gebaseerd op hoe wolven met elkaar zouden omgaan. En omdat honden afstammen van de wolven, werden de ideeën die er leefden gekopieerd naar onze omgang met de hond. In deze video wordt uitgelegd waarom dat niet zo’n goed idee is.

De derde video heeft als titel Alternatieven dominantie. Als je dan op basis van de voorgaande video’s kunt concluderen dat de manier waarop we het dominantie-concept nu gebruiken, niet correct is. Hoe is het dan wel? Want honden zijn sociale dieren en sociale dieren hebben behoefte aan een structuur die ervoor zorgt dat er zo weinig mogelijk conflicten zijn. Wat is het alternatief voor het dominantie-denken?

In de vierde video wordt samengevat waarom het tijd is voor verandering en worden de praktische voorbeelden uit de eerste video verklaard en toegelicht.

Voordelen van deze video's:

 • Samenvatting

  In een digitaal bestand wordt alles wat in de video’s besproken wordt, nog eens samengevat. Zodat je de informatie altijd nog weer eens terug kunt lezen.

 • Niet de deur uit

  Je kunt alle informatie en adviezen lezen op een door jou gekozen tijdstip, zonder dat je daarvoor de deur uit moet en hoeft te reizen.

 • Zo vaak je wilt

  Je kunt aantekeningen maken en alle video’s steeds weer opnieuw bekijken of stil zetten zo vaak je maar wilt.

Voor wie is deze lezing?

 • Voor eigenaren die willen begrijpen wat hun hond drijft
 • Voor eigenaren die ontspannen met hun hond willen omgaan
 • Voor eigenaren die niet overal een strijd willen voeren met hun hond
 • Voor eigenaren die wel regels willen, maar vooral hun éigen regels
 • Voor instructeurs die meer willen weten over het alternatief voor dominantie

Waarom heb ik deze video's gemaakt?

Moderne hondenprofessionals die werken volgens de nieuwste inzichten, zullen je vertellen dat dominantie achterhaald is.

Dat is absoluut waar, maar...

Vaak krijg je geen uitleg over waarom je hond dan wél doet wat hij doet, als het geen dominantie is. In deze video's krijg je het alternatief te horen, zodat je in het dagelijks leven diverse situaties hiernaar kunt vertalen en zelf de verklaring kunt vinden voor heel veel gedrag van je hond. Gedrag dat eerder werd bestempeld als "dominant".

Het is onverstandig om je hond niet te begeleiden en geen grenzen aan te geven. Een hond heeft duidelijkheid nodig en daarvoor zijn er regels. Maar er is geen enkele reden om die regels op te leggen met behulp van pijn, angst of schrik. Je kunt zonder problemen vredig en zonder strijd met je hond samenleven als je weet waarom een hond doet wat hij doet in bepaalde situaties.

Herken je het volgende?
Mijn hond gromt naar mij als hij op de bank ligt en ik kom naar hem toe. Mijn buurman zegt dat hij dominant is en dat ik hem goed moet aanpakken, maar dat durf én wil ik niet.

Mijn pup loopt voor mij uit de deur uit als we gaan wandelen. Ook tijdens het lopen trekt hij veel en bepaalt hij voor een groot deel waar we naar toe gaan. De fokker zegt dat het een dominante pup is en dat het belangrijk is dat ik de baas word over mijn pup. Maar dat wil ik helemaal niet.

Mijn hond valt uit naar onbekende honden die bij hem in de buurt komen. Ik denk dat hij mij misschien beschermt, maar de dierenarts zegt dat hij dominant is en dat ik een probleem heb. Ik maak me zorgen...

Het zijn vragen en opmerkingen van klanten die klanten aan mij stelden.
Met de kennis die ik deel in deze video's, hebben ze hun antwoorden gekregen.

Ik ben zelf ervaringsdeskundige

Jaren geleden werkte ik ook nog vanuit het dominantie-concept. Ik hanteerde alle dominantie-regels en kreeg toch problemen met één van mijn honden. Toen ik later gedragstherapeut werd, zag ik hetzelfde bij diverse klanten.

Tot het moment dat duidelijk werd dat er toch andere inzichten waren over dominantie. Toen veranderde alles. Ik ging mijn hond en die van mijn klanten beter begrijpen. Op een vriendelijke manier kon ik grenzen stellen als dat nodig was en genieten van een fijne verstandhouding met mijn hond. Zonder angst dat ik niet "de baas" was.

Ik heb vijf jaar lang door het hele land deze lezing geven en zodoende honderden hondeneigenaren en -instructeurs en gedragstherapeuten geholpen om dit alternatieve concept in de praktijk toe te passen.

Wil je dat ook?

Pak dan deze gelegenheid om te horen hoe jij dat ook kunt bereiken.

Dit zijn geen video's ...

Waarbij je urenlang achter de computer zit.
Elke video duurt ongeveer een half uur tot veertig minuten. En als je geen zin meer hebt, kijk je toch gewoon op een ander moment?

Waarvoor je technische kennis nodig hebt. Het afspelen is uitermate eenvoudig, kind kan de was doen.

Waarvoor je veel geld betaalt en je dan maar beperkt toegang hebt. Je kunt ten alle tijde de video's nog eens terug zien. Daarnaast is de prijs lager dan bij een gemiddelde lezing.

Op welke vragen krijg je o.m. antwoord?

 • Wat is het dominantie-concept zoals het binnen de opvoeding wordt gebruikt?
 • Waarom is het verstandig dit achter je te laten?
 • Kun je honden en wolven met elkaar vergelijken?
 • Waarom is het concept achterhaald?
 • Wat zijn resources?
 • Wat is de rol van de sociale band met je hond?
 • Wat is het alternatief voor dominantie?

Heb je nog meer vragen? 
Of staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?
Dan hoor ik dat graag! Mail dan naar [email protected]

Interesse? Klik dan op de knop hiernaast!

€ 24,- (vier video's)