Samen Stressvrij
Genieten van jouw ontspannen hond

De inschrijving is gesloten. 

Zonder je ogen op steeltjes de hele omgeving in de gaten houden als je wandelt met je hond. Zodat jij die andere hond of persoon eerder ziet dan jouw hond. Zorgeloos op straat lopen, zonder bang te zijn dat jouw hond schade aanricht. Leer en oefen wat je kunt doen om weer ontspannen te kunnen genieten met je hond.

Ben jij de eigenaar die...

 • op ziet tegen wandelen met haar hond, omdat daar veel stress bij komt kijken?
 • al van alles geprobeerd heeft om het uitvallen te stoppen?
 • soms tot wanhoop gedreven wordt door het uitvallen van haar hond?
 • geen idee heeft wat ze nog kan doen om het te veranderen?
 • bang is dat haar hond schade aanricht aan een andere hond of persoon?

Veel hondeneigenaren vinden het moeilijk om hun uitvallende hond goed te begeleiden.
Ze weten niet waarom hun hond doet wat hij doet, snappen niet waarom hij niet stopt met uitvallen en hoe ze dit moeten veranderen. Hierdoor zijn wandelingen niet (meer) leuk, ze zijn bang dat hun hond schade veroorzaakt en schamen zich voor het gedrag van hun hond.

Daar kun je verandering in brengen:

Ook jij kunt leren hoe jij jouw hond zodanig kunt begeleiden dat hij niet met uitvallen hoeft te reageren.
Dat hij een andere keuze heeft dan te grommen, blaffen en trekken aan de lijn op het moment dat hij zich bedreigd voelt of boos of gefrustreerd is. Zodat je niet alleen zijn gedrag verandert, maar ook hoe hij zich voelt. Met als resultaat dat jullie sámen stressvrij kunnen wandelen en van elkaar kunnen genieten.

Tijdens dit intensieve traject krijg je alle kennis en kunde die je nodig hebt om die verandering tot stand te brengen...

Je krijgt alle kennis die je nodig hebt om jouw hond te helpen en je oefent onder begeleiding je vaardigheden om zijn gedrag te veranderen. Je leert alles over waarom je hond uitvalt en de rol van stress. Je leert hoe je om moet gaan met situaties waarin het mis gaat en wat je kunt doen om dat te voorkomen. Hoe moet je omgaan met de lijn en je begrijpt hoe en waarom je moet trainen.

In dit 16 weken durende traject (want er bestaat geen "quick-fix"..) leer je vanachter jouw computer alles wat je moet weten over het uitvallen van jouw hond en hoe je dat kunt veranderen. Je krijgt elke week minimaal één, soms twee lessen waar je mee aan de slag gaat. Een aantal lessen geeft je vooral kennis, maar in een heleboel van de lessen wordt ook gelijk de vertaling gemaakt naar de praktijk zodat je daar met jouw hond gelijk mee aan de slag kunt.

Onder deskundige leiding worden je alle facetten en vaardigheden - die je nodig hebt om de emotie en daarmee het gedrag van jouw hond te veranderen - bijgebracht, via de  zeer succesvolle én hondvriendelijke Behaviour Adjustment Training-methode.

Naast alle theoretische kennis, ga je ook in de praktijk  in een gecontroleerde situatie onder individuele begeleiding oefenen. In vier praktijksessies word je begeleid in een trainingssessie met een prikkel waar jouw hond op reageert. Je leert hoe je met de lijn moet omgaan, om de kans op uitvallen te verminderen maar ook om adequaat in te grijpen mocht dat nodig zijn

Behalve theorie en praktijk krijg je nog meer:

 • Contact

  Je krijgt toegang tot een geheime Facebook-groep, waar je je ervaring met lotgenoten kunt delen.

 • Q&A

  Elke 2 weken is er een vraag&antwoord-sessie via een webinar.

 • Opdrachten

  Om de leerstof écht te laten beklijven, krijg je opdracht om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

 • Downloads

  Bij diverse lessen krijg je een samenvatting van de besproken stof.

Voor wie is dit intensieve traject?

 • Voor eigenaren met een hond die uitvalt naar onbekende honden, mensen of voorwerpen
 • Voor eigenaren die willen verdiepen in hun hond om het uitvallen te stoppen
 • Voor eigenaren die weten dat er geen "quick fix" bestaat en alleen hard werken dit gaat veranderen.
 • Voor eigenaren die overwegen een cursus te doen om het uitvallen te stoppen, maar de afstand voor een wekelijkse bijeenkomst te groot is.
 • Voor eigenaren voor wie het om welke reden dan ook prettig is om de benodigde kennis via de computer tot zich te nemen.

Waarom werk ik op deze manier?

De meeste hondenprofessionals zullen je vertellen dat je vooral in de praktijk moet trainen  om op jou te letten als hij dreigt uit te vallen.

Dat is een hele goede optie, maar...

Om het gedrag van jouw hond te veranderen, is het belangrijk dat je begrijpt wat hem drijft. Waarom hij uitvalt. Welke emotie ervoor zorgt dat hij doet wat hij doet. Want pas dan, heb je een compleet beeld en kun je hem beter helpen om dat te veranderen. Dan kun je op tijd ingrijpen en hem goed begeleiden.
In dit traject leer je dat het niet alleen maar draait om hoe jouw hond is in aanwezigheid met een prikkel. Je gaat ook inzien hoe zijn leefomstandigheden, wat jij met hem doet, hoe jij met hem traint en omgaat en hoe je zelf reageert op het uitvallen hem beïnvloedt in zijn uitvalgedrag.

Behalve dat je theoretische kennis nodig hebt, zul je inderdaad ook in de praktijk moeten trainen. Want zonder oefenen met je hond, verandert er vanzelfsprekend heel erg weinig! Door middel van de zeer succesvolle en hondvriendelijke Behavior Adjustment Training leer je in een aantal sessies om theorie en praktijk samen te laten komen.
Zodat jouw hond  anders tegen een onbekende hond of persoon aan gaat kijken. Waardoor hij zich niet meer bedreigd voelt door die andere hond, maar er neutraal tegenover staat. Of misschien zelfs wel die andere hond/persoon leuk gaat vinden.

De noodzaak om uit te vallen verdwijnt daarmee. Want waarom zou jouw hond uitvallen als zijn negatieve emotie verdwenen is?

 

Wat anderen zeggen...

Jet Poels Jet Poels, Pim

"Dankzij de training met Monique is mijn reactieve herderkruising Pim veel meer ontspannen en sociaal, zowel met andere honden als met mensen. Pim heeft geleerd dat hij in een situatie die hij spannend vindt ook een andere keuze heeft dan uitvallen en hij kiest er nu meestal voor om geen agressie in te zetten. Pim's algemene welzijn is hierdoor enorm gestegen en ons beider stressniveau tijdens wandelingen sterk gedaald. Deze training is voor zowel de reactieve hond als de begeleider onmisbaar."

Ria Ria, Aston

Wat een fijne cursus. Erg blij mee. Juist door de lessen op internet die je steeds weer kunt kijken en horen, en op je eigen tijd. Altijd antwoord op je vragen. Geen cursusje die na 3 weken stopt en dan redt je zelf maar verder. Samen met je hond hard werken, het komt niet vanzelf, maar wel met de steun van Monique.  En dan als het eerste succesmoment komt weet je waar je het voor doet. Samen Stressvrij en BAT werkt!

Monique Monique

Boven alles is het Samen Stressvrij-traject voor mij een eye-opener (..) Dankzij de prima informatie en de voor het gevoel 1 op 1 advisering en begeleiding van Monique Bladder, heb ik in de afgelopen weken geleerd om de situaties die mijn kleine vriend te spannend vindt, te herkennen. De aangereikte info en tools kan ik (nu al) zeer succesvol inzetten. Niet alleen bij het voorkomen van uitvalgedrag. Mijn hond leert steeds relaxter om te gaan met voorheen stressvolle situaties, hij (en ik) denken steeds vaker: “vreemdeling in zicht…. so what!”

Kathy Jonk Kathy Jonk, Snow

Cursus stof is  goed te volgen, veel informatie . Duidelijk en helder. Antwoorden op vragen worden snel beantwoord.  Het is fijn om in een groep te zitten die allemaal hetzelfde probleem hebben.

Rebekka Rebekka, Knoed

Een traject met heel veel informatie.
Een traject waar je heel veel geduld moet voor hebben en het daarom goed is dat je met andere lotgenoten in contact staat.
Een traject waar je keuzes moet maken die niet altijd vanzelfsprekend zijn.
Een dag waarbij je plots zegt: Hé, leeft die hond nog, ik heb hem van de hele dag nog niet gehoord?
Een dag waarbij je plots merkt: Hé, ik heb niet achter mijn hond moeten aanhollen!
Een dag waarbij je plots merkt: Dat schaap zijn we zonder gedoe kunnen passeren!
Een dag waarbij er plots toch weer veel lawaai is, toch weer veel gedoe is,
Een week waarbij je denkt : Nu verdienen we een dikke duim, een hele week rustig gewandeld!
Een week waarbij je denkt: Waw, een hele week nauwelijks naar de koeien en schapen gekeken!
Wie weet hoe gaat het volgende maand?

Marianne en Oscar Abbenhuis Marianne en Oscar Abbenhuis, Boaz en Ginny

De Samen Stressvrij-training van Monique heeft onze Boaz en ons al na een paar theorielessen geholpen. Door het inzicht in de reden van uitvallen, de uitleg omtrent stress en de tips in de tot nu toe ontvangen lessen zorgen ervoor dat Boaz (en onze andere hond Ginny) een heel stuk  minder heftig reageren als er een prikkel is.

 Zo is Boaz al een hele tijd niet meer in zijn uitvalreflex geschoten richting andere honden (nog wel richting katten helaas). Natuurlijk zijn er nog momenten dat de stress opbouwt (je kan niet alles voorkomen) maar tot nu toe niet meer zo erg dat hij uitvalt. En we hebben nu de handvatten om hem te helpen zijn opgebouwde stress af te laten bouwen.  Ook niet geheel onbelangrijk, wij hebben hierdoor ook minder stress en kunnen eindelijk de honden ontspannen uitlaten. De training heeft ons nu al meer gebracht dan we nog hadden durven dromen en dan zijn we nog lang niet aan het einde. Wij raden iedereen met een uitvallende hond deze training dan ook met heel ons hart aan!

Ik ben zelf ervaringsdeskundige

Om diverse redenen heb ik enkele honden gehad die gromden en blaften als ze andere honden zagen.

Tot twee jaar geleden reageerde ik zoals ik geleerd had tijdens mijn opleiding tot gedragstherapeut.
Ik volgde mijn eigen advies aan mijn klanten op.

Maar ik merkte dat dat vaak maar in beperkte mate een oplossing was.

Als de andere hond te dichtbij kwam, als we werden "overvallen" door een hond die de hoek om kwam of als ik geen snoepjes bij me had, had ik nog steeds een uitvallend "monster" aan de lijn waar ik me serieus voor schaamde.
Wandelen was niet leuk meer.
De stress vloog me naar de keel als ik in de verte een andere hond zag.

Totdat ik leerde hoe het anders kan.
Deze methode verandert de emotie van de hond, waardoor het gedrag voor een heel groot deel "vanzelf" mee komt.
Dat vanzelf is natuurlijk relatief, want je moet er wel voor trainen maar hoe je dat moet doen leer je in deze cursus. Je komt tot de kern van het probleem en je gaat dus verder dan alleen symptoombestrijding.

Inmiddels heb ik ruime praktijkervaring. Ik heb een kleine 200 hondeneigenaren met hun uitvallende hond geholpen om de emotie en daarmee het gedrag van hun hond te veranderen.

Wil je dat ook veranderen?
Grijp dan deze kans!

Dit is geen traject waarbij ...

Je met een uurtje per week trainen het gedrag van jouw hond gaat veranderen. Je zult intensief met je hond aan de slag moeten.

De focus alleen ligt op de praktijk. De praktijk is essentieel in dit traject, maar jouw kennis is net zo belangrijk om het gedrag te kunnen veranderen.

Tijdens de praktijksessies situaties uitgelokt worden om de hond te laten uitvallen.
Voordat een hond uitvalt, geeft hij subtiele, kleine signalen af. Het is belangrijk dat je die signalen gaat leren herkennen en dat je daar op kunt reageren. Dat is de eerste stap naar een verandering in emotie en gedrag.

Jouw hond gecorrigeerd wordt voor zijn gedrag.
Hij valt uit vanwege een negatieve emotie. Daarvoor je hond straffen, heeft geen enkele zin en is bovendien niet de manier waarop je in mijn visie met je hond moet omgaan. Je leert een hondvriendelijke en zeer succesvolle methode, waarbij correcties juist worden vermeden.

Je je kennis en kunde als instructeur of gedragstherapeut bijschaaft.
Dit traject is bedoeld en bestemd voor eigenaren van een uitvallende hond. Niet als (bijscholings)cursus voor instructeurs of gedragstherapeuten. Als je instructeur of GT-er bent mét een uitvallende hond, die je wilt helpen, ben je vanzelfsprekend welkom. Maar dan als eigenaar, niet als professional.

 

Op welke vragen krijg je o.m. antwoord?

 • Waarom valt jouw hond uit?
 • Welke factoren spelen een belangrijke rol bij het uitvallen?
 • Wat is het effect van dagelijkse situaties op het uitvalgedrag?
 • Wat kun je doen om confrontaties te voorkomen?
 • Wat is het effect van stress en hoe kun je dat verminderen?
 • In welke mate spelen medische oorzaken een rol?
 • Hoe beïnvloedt de lijn het gedrag?
 • Hoe moet je met de lijn omgaan tijdens de training en wandelingen?
 • Wat is de BAT-methode en hoe pas je die toe in de praktijk?
 • Hoe kun je gebruik maken van wandelingen om stress te verminderen?
 • Welke middelen kun je ter ondersteuning van stressvermindering inzetten?
 • Aan welke signalen herken je dat je hond gaat uitvallen?
 • Hoe kun je hersenwerk inzetten voor uitvallende honden?

Heb je nog meer vragen? 
Of staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?
Dan hoor ik dat graag! Mail dan naar info@moniquebladder.nl

Jouw investering is  € 87 euro per maand (6x), of € 497 euro als je ineens betaalt.

Lees hier de algemene voorwaarden voordat je je inschrijft!

De praktijksessies zijn op:
zondag 8 oktober in Arnhem
zondag 12 november in Arnhem
zaterdag 9 of zondag 10 december in Arnhem (definitieve datum volgt later)
data voor 2018 worden binnenkort gepland

De inschrijving is gesloten.