Wil jij ook controle over jouw hond zonder hem pijn te doen?

Met jouw uitvallende hond op straat lopen en je geen zorgen hoeven te maken of je hem wel houdt. Zeker weten dat hij goed aan de lijn zit. Hij zichzelf niet beschadigt aan nek, hals of rug als hij heel hard aan de lijn trekt. Je zelfvertrouwen en daarmee je vaardigheden om je uitvallende hond goed te begeleiden, groeit omdat je meer controle hebt.

Ben jij de eigenaar die...

  • bang is dat ze onvoldoende controle heeft over haar hond?
  • zich zorgen maakt over de druk van een halsband op luchtpijp, nek of rug?
  • moeite heeft om een goed passend tuigje te vinden voor haar hond?
  • niet weet hoe ze haar hond moet tegenhouden als hij uitvalt?
  • een hond heeft die het niet leuk vindt dat zijn poten vast gepakt moeten worden om een tuigje aan te doen?

Veel eigenaren van uitvallende honden vinden het moeilijk om voldoende controle te hebben op straat over hun hond. Ze willen de hond niet corrigeren, maar de hond hangt zelf heel erg in de halsband of de eigenaar kan de hond op geen andere manier tegenhouden. Ze willen wel een tuigje aanschaffen, maar hebben slechte ervaringen met de pasvorm.

Daar kun je verandering in brengen:

Ook jij kunt meer controle hebben over jouw hond, zonder dat je hem daarvoor pijn hoeft te doen. Met een goed passend tuigje, is het gemakkelijker om hem tegen te houden, om te draaien en mee te nemen zonder dat je daarbij druk op zijn hals of lichaam uitoefent.

Dit Comfort Plus-tuigje van Aura4Dox heeft een aantal kenmerken die hem perfect maken voor de uitvallende hond...

Het geeft jou twee bevestigingspunten, waardoor je meer controle hebt. Het tuigje wordt volledig op maat gemaakt, zodat het altijd goed past en je niet bang hoeft te zijn dat je hond ontsnapt en mogelijk schade aanricht. Het is zacht waar het contact maakt met je hond waardoor het je hond niet irriteert of pijn doet.

Het Comfort Plus tuigje van Aura4Dox wordt aan de hand van de maten van jouw hond gemaakt, zodat het altijd goed past en als gegoten zit.

 

Een probleem met veel tuigjes is dat de buikband te dicht op de oksels zit. Dat is met dit tuigje verleden tijd, omdat het helemaal aangepast wordt aan jouw hond en dus altijd goed zit.

Het tuig heeft drie bevestigingspunten: twee bovenop de rug en eentje aan de voorkant. Dit heeft het grote voordeel dat je een hond niet alleen bovenop maar tegelijkertijd ook (als je een lijn hebt met twee musketonhaken) aan de voorkant kunt vastmaken. Door deze twee aanhechtingspunten kun je hem makkelijker onder controle houden zonder dat je hem daarbij echt een vervelend gevoel/druk op zijn lijf geeft.

Het tuigje is verkrijgbaar in talloze kleuren en je kunt er zelfs voor kiezen om de naam van je hond of andere teksten erop te laten borduren. Laat je creativiteit gaan 😀

Voor wie is dit tuigje?

  • Voor honden met eigenaren die willen dat hun hond aangelijnd is aan een zo hondvriendelijk mogelijk product
  • Voor honden met eigenaren die het welzijn van hun hond willen verbeteren
  • Voor honden met eigenaren die meer controle willen hebben over hun hond, zonder hem pijn te doen
  • Voor honden met eigenaren die willen dat hun hond een tuigje heeft dat goed past
  • Voor honden met eigenaren die willen dat hun hond niet belemmerd wordt door het tuigje

Waarom sta ik volledig achter dit product?

Veel hondenprofessionals hebben al de overstap gemaakt van een halsband naar een tuigje, omdat dat de hond minder belast.

Dat is absoluut waar, maar...

Er zijn een heleboel tuigjes op de markt die niet goed passend zijn. Dat is ook niet zo gek, want elke hond is weer anders. Ook al is het ras gelijk.
Als een tuigje niet helemaal goed zit, kan een hond zich er gemakkelijker uitwerken. Dat wil je nooit, maar zeker niet als je een uitvallende hond hebt. Nu is het moeilijk om garanties te geven dat een hond nooit uit dit tuigje ontsnapt, want er zijn altijd Houdini's. Maar de kans is wel een stuk kleiner dan bij een niet goed passend tuig.

Wat minstens net zo belangrijk is, is dat niet goed zittende tuigjes kunnen irriteren of pijn kunnen veroorzaken. Dat kan bij een hond net dat laatste zetje zijn om uit te vallen. Ook kunnen ze de irritatie/pijn negatief gaan associëren met de prikkel, wat het gedrag kan verergeren.

Deze tuigjes hebben een y-borststuk, waardoor er geen band over de schouder loopt en daardoor op die plek geen irritatie veroorzaken. Heel belangrijk vind ik dat ze twee bevestigingspunten hebben; eentje op de rug (en zelfs nog een extra) en eentje op het borststuk. Daardoor kun je, in moeilijke situaties, je hond makkelijker wat uit balans halen en meenemen de andere kant op. Zonder dat jouw hond daar fysiek last van heeft.

Herken je het volgende?
Als mijn hond uitvalt, trekt hij enorm aan de lijn. Hij is dan niet bereikbaar en ik krijg hem dan met geen mogelijkheid van zijn plek. Ik weet dat ik hem dan niet mag corrigeren, maar ik zie geen andere mogelijkheid.

Ik heb wel eerder een tuig gebruikt, maar als ik zijn poten er doorheen moet doen, vindt hij dat heel erg.

Het tuigje dat ik al heb, snijdt in zijn oksels en schuift op zijn rug.

Met dit tuigje behoren al deze punten tot de verleden tijd.

Dit is geen tuigje dat ...

Jouw hond doet stoppen met trekken aan de lijn
Het tuigje wordt ook verkocht als "anti-trektuig" en daar ben ik het pertinent mee oneens. Ja, het tuigje kan ervoor zorgen dat je hond iets minder gaat trekken. Maar daar is het tuig niet primair voor bedoelt! Als je wilt dat jouw hond stopt met trekken, zit er maar één ding op; trainen...

Je kunt gebruiken van pup tot aan volwassen hond.
Het tuigje wordt op maat gemaakt. Daarin zit enige rek, dus het kan zo gemaakt worden dat je wat speling hebt. Maar naarmate jouw hond groeit, zullen de maten van jouw hond veranderen en je dus waarschijnlijk een ander tuigje nodig hebben (zeker grotere honden). Persoonlijk wil ik JUIST dat pups een goed passend tuig hebben, dus ik zou hier zeker in investeren.

 

Jouw investering:

Vanaf 54,50 euro + verzendkosten (en afhankelijk van het formaat van jouw hond)
(vermeld bij bestelling Monique Bladder voor levering met voorrang!)