Overprikkeling:
wat is dat eigenlijk?


Je leest op social media veel over 'overprikkelde honden'
Je vraagt je af of dat misschien ook voor jouw hond geldt.
Of...
Je wéét dat jouw hond overprikkeld ís. 

Vraag jij je dit ook af? 

  • Wat wordt er eigenlijk bedoeld met 'overprikkeld zijn'. Wat zou je dan aan je hond kunnen zien? 
  • Er wordt altijd gesproken over een stress-emmertje. Wat houdt dat in? 
  • Kun je iets doen aan dat stress-emmertje?
  • Twijfel je over of jouw hond wel overprikkeld is? Is hij niet 'gewoon' bang? 
  • Wat is stress eigenlijk? 

Op al deze vragen geef ik antwoord in een gratis video: Wat is overprikkeling eigenlijk?.
Het is een deel van de opname van een lezing die ik eerder gaf over overprikkeling.
 
En die ik - omdat ik het zo'n belangrijk onderwerp vind - nu gratis weg geef. 

Ik wil meer leren over wat overprikkeling nu eigenlijk is

 

Na het invullen van dit formulier krijg je via je mail toegang tot het gratis deel van de lezing over overprikkeling. Als je meer wilt weten over hondengedrag, staat er op de volgende pagina nog iets leuks voor je klaar. Door je in te schrijven, ga je akkoord met het ontvangen van deze mails en mijn infobrief

Waarom moet je bij mij moet zijn? 

Ik leerde alles over stress, overprikkeling en overlopende stress-emmertjes toen mijn Flatcoated Retriever Ean (inmiddels al jaren overleden) uitviel naar andere honden. Ik ontdekte BAT van Grisha Stewart, waarin stress-reductie ook een belangrijk onderdeel is. 

Ik realiseerde me meer en meer dat de manier waarop honden omgaan met prikkels in de wereld om hun heen, allerlei gevolgen heeft voor hun gedrag. En daarmee op hoe jij als eigenaar daar ook mee geconfronteerd wordt. 

Inmiddels is 'overprikkeling' een gevleugelde term. Naar mijn mening niet altijd op de juiste manier gebruikt overigens 😇 Maar hoe je daar dan iets aan moet doen als eigenaar, blijft vaak een beetje zweven in nietszeggende opmerkingen als "je moet er ook voor zorgen dat hij voldoende slaapt"...

Inmiddels heb ik onze 4e Flatcoated Retriever Iloy. En je krijgt de hond die je nodig hebt, blijkt maar weer eens. Want hij leert me alles over overprikkeling en hoe je dat kunt voorkomen en in goede banen kunt leiden. Zodat ik dat niet alleen uit de theorie, maar ook uit de praktijk met je kan delen. Inclusief alle wanhoop en frustratie die het soms (ja zeker, ook bij mij!) oplevert.