Lesprogramma Help je hond die bang is

Zorg dat je hond ontspannen en zonder zorgen is bij geluiden en/of voorwerpen, door onder mijn begeleiding de juiste maatregelen te nemen en te trainen.

START: OP ELK MOMENT DAT HET JOU UITKOMT! 
(begeleiding gaat in vanaf moment dat je je aanmeldt)

IK WIL METEEN AAN DE SLAG (BRONS) IK WIL METEEN AAN DE SLAG (ZILVER) IK WIL METEEN AAN DE SLAG (GOUD)

Stap voor stap begeleid

Ik neem je in de lessen stap voor stap mee in de maatregelen die je kunt nemen en de training die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je hond minder bang is voor geluiden en/of voorwerpen. Onder mijn begeleiding komen jullie stap voor stap bij jullie einddoel. 

Als het jou uitkomt

De lessen staan 24 uur per dag tot je beschikking. Je kunt dus leren en trainen wanneer het jou uitkomt. Of dat nu 's nachts, 's morgens vroeg of op welk ander moment dan ook is. Je hebt de regie zelf in handen.

Leer van anderen

In het digitale klaslokaal beantwoord ik vragen, aan de hand van video's die cursisten daar delen. Bovendien kun je ervaringen delen met andere eigenaren van wie hun hond ook bang is voor geluiden en/of voorwerpen. 

Je wil heel graag dat mijn hond minder angstig en bang is

Dan is dit programma iets voor jou. Lees hieronder welke varianten je kunt kiezen

Goud

- Begin wanneer jij wilt! 

- 12 weken lang met mij samenwerken, zodat je kunt profiteren van mijn kennis en ervaring (off- én online!)

- Toegang tot alle online lessen, downloads en opdrachten

- Onbeperkt uploaden van video's in het digitale klaslokaal

- Antwoord op al je vragen met betrekking tot het lesprogramma

- Antwoord op al je vragen met betrekking tot het gedrag van je hond

- Onbeperkt toegang tot het digitale klaslokaal, waar je kunt overleggen met andere cursisten van het lesprogramma

- Elke twee weken mag je meedoen aan de live Vraag- & Antwoordsessies

- Jaar lang toegang tot de video's (en downloads) van het lesprogramma

- BONUS: meer dan 35 videolessen om de stress van je hond te verminderen, ter waarde van € 27.- 

Zilver

- Begin wanneer jij wilt! 

- 12 weken lang met mij samenwerken, zodat je kunt profiteren van mijn kennis en ervaring (off- én online!)

- Toegang tot alle online lessen, downloads en opdrachten

- Je mag twee keer een video uploaden over de training van je hond in het digitale klaslokaal waarop je persoonlijke feedback van mij krijgt

- Antwoord op al je vragen met betrekking tot het lesprogramma

- Antwoord op twee vragen met betrekking tot de training van je hond (a.d.h.v. de 2 geüploade video's)

- Onbeperkt toegang tot het digitale klaslokaal, waar je kunt overleggen met andere cursisten van het lesprogramma

- Elke twee weken mag je meedoen aan de live Vraag- & Antwoordsessies

- Jaar lang toegang tot de video's (en downloads) van het lesprogramma

- BONUS: meer dan 35 videolessen om de stress van je hond te verminderen, ter waarde van € 27.-

Brons

- Begin wanneer jij wilt! 

- Meelezen met alle vragen en antwoorden die in het digitale klaslokaal gesteld worden over de inhoud van het lesprogramma. 

- Meelezen en meekijken met alle vragen die in het digitale klaslokaal gesteld worden over de training van honden die bang zijn voor geluiden en/of voorwerpen

- terugkijken van de Vraag- & Antwoordsessies in het digitale klaslokaal

- Jaar lang toegang tot al het cursusmateriaal

- BONUS: meer dan 35 videolessen om de stress van je hond te verminderen, ter waarde van € 27.-

- bij deelname Brons zit geen persoonlijke begeleiding van mij

GOUD | € 97

ZILVER | € 67

BRONS | € 47
 

Schrijf je in voor het lesprogramma!

"Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik al 2 jaar opleiding volg in UK over concepttraining (...) maar in het echte leven blijf ik met problemen zitten en krijg ik een aantal zaken niet opgelost. Ik blijf altijd hangen in het trainen, het aanleren en krijg het niet omgezet naar het echte leven. Dankzij jou weet ik nu waarom. (...) Dus sinds zaterdag blijven ze boven in onze privé. Natuurlijk werd er nog geblaft maar het was ook snel weer voorbij en de stressemmertjes waren niet zo erg gevuld als anders. 's Avonds iedereen in de bench met een bot want er kwam een vriendin op bezoek. Even geblaf nadien stilte!!! Zelfs de vriendin vond het een MEGA verschil met anders. Ze hebben even gesnuft en zijn verder gaan kauwen in hun mand. WAUW!!! Dus ik heb weer moed en werk aan m'n plan van aanpak management en de stressemmer zo leeg mogelijk houden en dan moet het vele trainen z'n vruchten beginnen afwerpen. Dank je! Jouw lesprogramma is de kers op de taart!"

Els en Bertje
Deelnemer "blaffen naar visite"

"Ik wilde even mijn grootste dank uitspreken voor de nieuwe inzichten die je mij hebt gegeven door middel van de webinar over uitvallende honden en het online lesprogramma. Ik heb meteen een aantal dingen toegepast, veel deed ik wel uit onderbuikgevoel maar na de theoretische kennis en de bevestiging dat ik op de goeie weg zat ben ik er keihard mee aan de slag gegaan. Toen wij een rustige wandeling wilden maken, stond er plots een loslopende hond voor onze neus. Ik ademde uit, keek naar mijn hond en die keek mij aan (!!!). Hond werd teruggeroepen en zónder uitvallen of gedoe liep mijn hond KEURIG met me mee! Ik was súper trots en ZO blij dat ik eindelijk mijn hond goed begreep en zij nu met zoveel meer vertrouwen haar ontmoetingen in kan gaan. Dus Monique, BEDANKT! Ontzettend bedankt voor het steuntje in onze rug en de inzichten. Wij zitten nu eindelijk op de goeie weg, met een puberende kruising die binnen een paar weken is ontpopt tot precies de hond die ze altijd al wilde zijn."

Deelnemer Help je uitvallende hond

"De cursus vind ik vooral heel veel! 🤣 Ik ben er nog steeds mee bezig en de zes weken  zijn al bijna voorbij. Verder vind ik de inhoud verrassend. Jouw benadering van problemen met honden is heel anders dan wat mijn man en ik gewend zijn vanuit de vereniging. Gevoelsmatig zat er een en ander bij mij al niet lekker, maar ik kon mijn vinger niet er achter krijgen hoe Abby zich voelt. Er is me nu zoveel meer duidelijk! Inmiddels pas ik een en ander al toe en ik zie het stress-level van Abby minder worden. Wat geweldig!!! Dank je wel daarvoor! Ik zal zeker jouw lessen aanbevelen bij andere mensen."

Rita en Abby
Deelnemer "Stress-vermindering"

"Dit lesprogramma was precies wat wij nodig hadden. Wij zijn nu 4 weken bezig met de cursus en Torvi is al 2 weken niet meer uitgevallen naar een andere hond. Dat zijn haar eerste weken zonder uitvallen sinds ruim een jaar. Mijn verwachting was dat we wel wat vooruitgang zouden boeken, maar dit resultaat is super! Tijdens dit lesprogramma leerde ik geen trucjes of quick fix. Wel manieren om rekening te houden met de emoties van mijn hond en te werken aan haar gedrag. Van deze lessen heb ik voor de rest van ons (honden)leven profijt. Het volgen van een lesprogramma zou ik zeker aanraden aan alle hondeneigenaren die het leven van hun hond fijner en makkelijker willen maken. Mijn hond zit nu veel beter in haar vel en daarvoor hoefde ik maar 6 weken wat tijd en energie te investeren. Ik ga het klaslokaal en de feedback van Monique zeker missen en wil graag nog eens een lesprogramma volgen. "

Sonja en Torvi
Deelnemer "Help je uitvallende hond"

"Het online lesprogramma van Monique is helder opgezet, informatief en bovenal praktisch. Je merkt aan alles dat Monique enorm veel kennis en ervaring heeft die ze graag en uitgebreid deelt met de deelnemers. Er zijn naast de video’s ook informatie bladen die je kunt downloaden, dat vind ik met name fijn omdat ik dan een print kan maken en daar aantekeningen op kan schrijven. Ik ben het online programma gestart uit interesse omdat ik onze jonge hond zo goed mogelijk wil begeleiden. Hij vindt druk Amsterdam namelijk best spannend en voorkomen is beter dan genezen. Ik ben na de eerste lessen al direct aanpassingen gaan maken in hoe en waar ik Perro uitlaat. Ik let beter op zijn lichaamstaal en (probeer) hem te geven wat hij nodig heeft om in een druk Amsterdam ontspannen te zijn en te blijven. Ik merkte na de eerste paar keer "uitlaten nieuwe stijl” al veranderingen in Perro’s gedrag. Hij, en ik zijn nu rustiger hij blaft minder naar "jan en alleman” en hij wordt mijn inziens ook wat zelfverzekerder. Kortom ook als je hond geen probleem gedrag vertoont en je graag meer wil weten over honden en hun gedrag en hoe jij als begeleider je hond kunt ondersteunen is een online cursusprogramma van Monique een aanrader."

Jeannette en Perro
Deelnemer "Help je uitvallende hond"

"Jouw lessen vind ik makkelijk te volgen omdat deze zeer opbouwend zijn en met veel voorbeelden. Zonder deze zou ik de link niet leggen met sommige problemen. Het maakt het ook makkelijker om de technieken ook toe te passen. De lessen (brons) toepassen gaat voor mij goed. Bij de cursus vuurwerk angst ben ik zeer gedisciplineerd te werk gegaan en heb ik 4 keer per dag de geluidsfragmenten laten horen. Bonnie deed dit prima zodat ik er met oudjaar een gewone training van gemaakt heb. Om 23.50u ben ik gestart met de geluidsfragmenten en een snuffelmat. Naarmate de tijd vorderde heb ik het geluid steeds stiller gezet tot er enkel het echte vuurwerk te horen was. Bonnie heeft dit met glans doorstaan. Ik was niet 100% zeker dat ze de harde knallen positief zou ervaren daarom heb ik er een oefening van gemaakt. Als ondersteuning heb ik haar tijdelijk Zylkene gegeven.De cursus over alleen zijn ga ik ook volgen. We verwachten in juni een puppy (Dwergpoedel) en we willen dit vanaf het begin goed aanleren. Ik raad anderen zeker jouw cursussen aan."

Mieke en Bonnie
Deelnemer diverse online programma's

"Ik vind het lesprogramma heel uitgebreid en zeker praktisch toepasbaar. Belangrijk vind ik ook dat het wetenschappelijk onderbouwd is, je leert het gedrag van je hond beter begrijpen. En wat de consequenties zijn van je eigen gedrag op je hond. Ik leer ook meer los te laten wat andere mensen vinden, die zich hier niet in verdiept hebben of een hond hebben waar geen issues mee zijn, een soort blokker hondje hebben zeg maar. Online “ontmoet” je zoveel mensen die ook hulp nodig hebben en die tegen dezelfde dingen aanlopen. Je voelt je gesteund en of leert van andere ervaringen. Ik kijk ook regelmatig lessen terug. Ik raad de training zeer zeker aan!"

Inge en Floyd
Deelnemers diverse programma's

"Ik vind jouw video lessen online erg prettig en duidelijk overkomen! Je kan zelf bepalen wanneer je kijkt. Ik haal uit de video lessen, dat wat ik goed kan gebruiken voor mijn hond Nando, en daar oefen ik mee. En dat gaat heel goed! Dank daarvoor! Ik ben er heel blij mee, en het helpt mij echt! Ik leer er ook van om nog beter naar mijn honden te kijken, en sneller dingen te ontdekken. Ik zou zeker andere mensen dit aan raden om te volgen. "

Channa en Nando
Deelnemers Help je uitvallende hond

"Ik vind het lesprogramma heel duidelijk, wat theorie en vooral heel praktisch gericht = bruikbaar opgebouwd. We krijgen duidelijke tools om aan de slag te gaan, krijgen inzichten, we staan er niet alleen voor! Uw eerlijkheid en duidelijke taal apprecieer ik enorm,  zo zijn de zaken voor mij duidelijker. Uit dit lesprogramma heb ik geleerd dat ik momenteel best prioriteit geef aan de stress-reductie bij Qusco. Ik was daar al mee bezig maar door dit lesprogramma te volgen weet ik beter waarmee ik bezig ben en waarom, wat je beter niet doet, wat wel (...) En het gaat terug echt goed met ons. We zullen nog zeker moeilijke momenten hebben maar ik voel mij beter ertegen gewapend :-)"

Nathalie en Qusco
Deelnemers "Help je uitvallende hond"

"Wat ben ik blij dat ik me heb opgegeven voor het online lesprogramma, dat had ik veel eerder moeten doen. Ineens stond ik er niet meer alleen voor en kon ik alles vragen over de alledaagse dingen waar ik met Milo tegen aan liep. Het digitale klaslokaal is een super uitvinding en wat fijn om filmpjes aan jou te kunnen laten zien, dat praat veel makkelijker, en vooral fijn om daar weer van te leren (...) Het liefst zou ik iedereen die een hond heeft en wel wat hulp kan gebruiken willen adviseren om een online cursus bij jou te volgen, echt een aanrader. Bedankt, tot de volgende online cursus 👍 "

Nannette en Milo
Deelnemers "Help je uitvallende hond"

"Ik heb heel veel aan de videolessen. Gino vertoont al duidelijk ander gedrag. Hij is veel meer ontspannen en reageert op bepaalde prikkels niet meer of minder. In praktijk is het goed uitvoerbaar. Ik raad iedereen aan om het te volgen."

Edith en Gino
Deelnemers "Help je uitvallende hond"

"Naast alle video's met informatie en daarbij de opdrachten plus de feedback van Monique is het ook heel fijn om in contact te komen met andere baasjes die tegen dezelfde problemen aan lopen. Soms voelt het alsof je alleen bent met je problemen, maar ik kwam er al snel achter dat dat heus niet zo is. Het is fijn om met elkaar het lesprogramma te volgen. Ik vind het een aanrader! "

Sandra en Oscar
Deelnemer "Help je uitvallende hond"

"Ik maak goed gebruik van de “stress emmer” theorie, die regelmatig goed zichtbaar is en ik pas daar e.e.a. op aan. Binnenshuis gaat het echt heel goed. Gisteren voor het eerst in de tuin met mijn geluidsbox en telefoon met daarop de gedownloade geluiden die je ons aan geraden hebt. Ging echt al heel erg goed. Ik zie duidelijk een eerder herstel als Jippe geschrokken is buiten van een schot of een AH karretje. Vroeger (2 maanden geleden) was hij een dag van streek en at de hele dag niet…nu duurt het een paar minuutjes, laat hij alles rustig op zich in werken en vertoont veel minder vlucht gedrag. Het scheelt wel per dag en dat heeft echt met die stress emmer te maken denk ik… Al met al dus goed nieuws en veel profijt van jouw wijze en duidelijk begrijpbare lessen."

Anne-Marie en Jippe
Deelnemer Help je hond die (af en toe) bang is

"Ik vind de cursus super leuk, leerzaam en heel duidelijk verteld. Ik heb een Tervuren herplaatser en zij valt uit, is angstig, er is een duidelijke stress emmer die overloopt, maar niet heel extreem allemaal. Voor dit dametje ben ik de cursus gaan doen, maar zie ook zoveel informatie die ik bij mijn andere reu ook kan toepassen. Dank je wel voor deze cursus. Ik dacht dat ik al veel wist over honden en opvoeding, maar ben zo blij dat ik nu nog zoveel meer leer van je! In elke video zit een leermoment waar ik heel veel aan heb."

Diana
Deelnemer "Help je uitvallende hond"

"Wij hebben met onze Schotse Collie Indy het online traject gevolgd om je hond te helpen bij extreme vuurwerkangst. Indy is ooit eens geschrokken en sindsdien van een kleine knal al ontzettend in de stress. Ze wilde dan niets anders meer dan naar huis en ook thuis vloog ze weg naar een veilige plek om daar te gaan zitten trillen. Inmiddels zijn we al vanaf juni met Indy aan het oefenen en we zien tot nu toe al zoveel verbetering bij haar. Het is nu september. Bij alle knallen die we tot nu toe hebben gehoord bleef ze bereikbaar en wilde ze nog gewoon iets leuks doen of lekkers aannemen. We hadden laatst een paar flinke knallen tijdens het wandelen en ik was zo ontzettend verbaasd dat Indy gewoon deed alsof er niets gebeurd was en rustig doorliep. Natuurlijk moeten we goed blijven oefenen en er zullen echt nog wel een hoop moeilijke momenten komen, maar ik ga nu wel al met veel meer vertrouwen de komende periode in. "

Laura & Indy
Deelnemer "Help je hond bij angst"
Foto's zijn uit privacy-overwegingen stock-foto's

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Dit online lesprogramma heeft een aantal voordelen voor je
- Je krijgt inzicht in waarom jouw hond bang is voor geluiden en/of voorwerpen en informatie over alle factoren die daarop van invloed zijn. 
- Je krijgt begeleiding in alles wat je kunt doen je hond meer te laten ontspannen als hij iets hoort of iets ziet wat hij eng vindt. Wat werkt het beste voor jouw hond? 
- Je kunt video's maken van alle trainingen om je hond minder bang te laten zijn, waar ik je vervolgens feedback op geef. 

Je krijgt toegang tot meer dan 50 video's, per stuk variërend van 5 tot 25 minuten lang. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Waarom vindt jouw hond dingen in zijn omgeving (af en toe) eng? Welke factoren spelen een rol? 
  • De rol van socialisatie, leerervaringen, confrontaties, genen en de stress-emmer
  • Verduidelijking over veel gehoorde misverstanden en mythes met betrekking tot honden die bang zijn. Zodat je nu eindelijk weet welke adviezen je wél moet opvolgen en welke niet. 
  • Waarom jouw eigen emoties géén rol spelen.
  • Wat je niet moet doen als je hond bang is.
  • Maar natuurlijk ook wat je dan wél moet doen om je hond te leren om zich geen zorgen te maken over geluiden en/of voorwerpen.
  • Stap voor stap uitleg en video's van de training zodat je weet hoe je de emotie angst van je hond kunt veranderen.   
  • Hoe hou je het beste een dagboekje bij dat je inzicht geeft?
  • Stap voor stap trainingsvideo's van ondersteunende oefeningen 

Het lesprogramma houdt meer in dan naar video's kijken!
Bij de meeste lessen zit een opdracht, zodat je zelf ook gelijk aan de slag kunt gaan.

In het digitale klaslokaal kun je eventueel je vragen stellen of de video's laten zien die je aan de hand van je huiswerkopdrachten en de trainingen maakt. Ik beantwoord in dat klaslokaal alle vragen. Daarnaast kun je daar contact leggen met anderen, die met dezelfde problemen zitten als jij. 

Aan de hand van de lessen bekijk je in diverse stappen wat je kunt doen om je hond minder bang te laten zijn. Op het moment dat het jou uitkomt!

Als Goud-cursist krijg je desgewenst volledige persoonlijke begeleiding op afstand. Je kunt al je vragen stellen over het gedrag van je hond, onder meer aan de hand van video's die je kunt plaatsen in het digitale klaslokaal. Daar kun je ook je andere vragen stellen over wat je doet om je hond minder bang te laten zijn. 

Je kunt op elk willekeurig moment beginnen! 

Nee, er zijn geen verplichte gezamenlijke (live) sessies. Je kunt beginnen wanneer je wilt.

Er zijn een aantal online vraag& antwoord-sessies waar je je vragen kunt stellen. De technische gegevens hiervoor kun je t.z.t. vinden in het klaslokaal. 

De vraag&antwoord-sessies gaan via Zoom. Iedereen  kan daar een vraag stellen. 
Een opname van de sessie wordt in het digitale klaslokaal geplaatst, zodat je het terug kunt kijken. 
Als je er niet op (een van de genoemde) datum bij kunt zijn, kun je wel van tevoren je vraag stellen. Die beantwoord ik dan in de sessie en kun je terug kijken. 

De data van de vraag&antwoordsessies zijn: 
* woensdag 8 september 19.00 uur
* dinsdag 28 september om 19.00 uur
* woensdag 13 oktober om 19.00 uur
* dinsdag 2 november om 19.00 uur
* dinsdag 23 november om 19.00 uur
* dinsdag 14 december om 19.00 uur
* maandag 10 januari om 19.00 uur
* maandag 31 januari om 19.00 uur

(aan de data kunnen geen rechten ontleend worden. In uitzonderlijke gevallen kunnen data van de sessies verschuiven. )

Je krijgt 12 weken lang begeleiding in het digitale klaslokaal. Daarna heb je nog 9 maanden (dus een jaar in totaal) de beschikking over het cursusmateriaal. 

Iedereen in het digitale klaslokaal (dus alle deelnemers) zien de video's die je plaatst. 

Vanzelfsprekend mag je het lesprogramma volgen voor zoveel honden als je wilt. Het is wel de bedoeling dat je slechts van één hond video's plaatst (zodat ik een goed overzicht hou van de vorderingen)

Nee. Het programma bestaat uit lessen in de vorm van video's, maar die worden aangevuld met downloads in de vorm van hand-outs en/of opdrachten.

Nee, dat kan niet. Je hebt wel een jaar lang toegang tot al het materiaal 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.